Uleiul de krill – mult mai puternic şi eficient decât uleiul de peşte

Extras din crustacee mici, asemănătoare creveţilor, originare din apele Oceanului Antarctic, uleiul de krill a devenit în ultima perioadă din ce în ce mai cunoscut. Se pare că proprietăţile sale au beneficii în numeroase afecţiuni, iar efectele ar fi chiar mai spectaculoase decât cele ale clasicului ulei de peşte.
-
Fosfolipidele şi acizii graşi ar fi principalele substanţe care acţionează asupra sănătăţii noastre, contribuind la ameliorarea unor simptome sau menţinerea unui tonus excelent.
Deşi concluziile specialiştilor sunt încă la început, mai multe studii fiind necesare pentru verdicte oficiale, iată mai jos câteva dintre cele mai importante efecte pozitive ale uleiului de krill.
1). Scade colesterolul şi asigură buna funcţionare a sistemului cardiovascular
Un studiu în care voluntarii au luat 1-1.5 g de ulei de krill pe zi a arătat că nivelul colesterolului total şi al celui “rău”, LDL, a scăzut dramatic, în vreme ce colesterolul HDL a crescut.
Se pare că doze de până la 3 g pe zi reduc şi trigliceridele, menţinând sănătos sistemul cardiovascular.
De altfel, nu puţini sunt cei care susţin ca uleiul de krill este cel mai bun ulei pentru inimă, cu mult mai recomandat decât uleiul de peşte. În plus, unii pacienţi aleg să îl asocieze cu tratamentul alopat atunci când valorile sunt mult prea mari pentru a urma doar un tratament complementar.
2). Reduce durerile articulare şi efectele nedorite ale bolilor asociate sistemului osos
Osteoartrita, durerile de încheieturi sau alte boli inflamatorii au fost net ameliorate după consumul a 3 g de ulei de krill pe zi. Drept dovadă, proteina C Reactivă (un marker tumoral pentru inflamaţia în corp), a scăzut şi ea. Uleiul de krill asigură un raport corect şi benefic între acizii graşi Omega 3 şi Omega 6, acest aspect ducând şi el la scăderea inflamaţiilor şi a durerilor articulare.
3). Echilibrează sistemul endocrin şi ameliorează sindromul premenstrual
Fosfolipidele din uleiul de krill reglează producţia de hormoni, asigurând un ciclu menstrual regulat, scăderea manifestărilor asociate sindromului premenstrual: stres, iritabilitate, dureri de sân, dureri de cap, balonare etc.
Beneficiile uleiului de krill nu se opresc aici. Sunt date care conduc spre ipoteza că şi sistemul cognitiv ar avea de câştigat în urma administrării capsuselor gelatinoase cu ulei de krill. Scăderea tensiunii sau a riscului de cancer şi depresie sunt alte aspecte menţionate deseori de specialişti. Pentru toate, însă, mai multe studii sunt necesare.
Precauţii
Până atunci, însă, şi tu poţi lua acest tip de supliment, având grijă, însă, să nu te încadrezi în urmatoarele situaţii:
- eşti însărcinată şi alăptezi – datele sunt încă insuficiente, aşa că ar fi mai bine să te sfătuieşti cu doctorul tău specialist.
- eşti alergic la peşte şi fructe de mare.
- ai probleme cu coagularea sângelui (iei medicamente specifice sau urmează să fii supus unei intervenţii chirurgicale). Uleiul de krill, ca de altfel şi uleiul de peşte, poate subţia sângele şi creşte riscul de hemoragie.

Creveti din oceanul ''Antarctic'' Sunt curios de unde au scos oceanul asta.
Oceanul Antarctic este un ocean nou acceptat, inca din anul 2000. Mai multe surse aveti aici: https://ro.wikipedia.org/wiki/Oceanul_Antarctic , http://geography.about.com/od/learnabouttheearth/a/fifthocean.htm, http://www.wwf.org.au/our_work/saving_the_natural_world/oceans_and_marine/priority_ocean_places/antarctica_and_southern_ocean/biodiversity/antarctic_krill/