Uleiul de măsline, bun la toate

02.04.2010 0 comentarii
  1. de Ioana Tudorancescu

    Uleiul de măsline extravirgin, datorită cantității de acid oleic conținute, este considerat o grăsime exemplară! Nu vă feriți de el, pentru că nu îngrașă. Dimpotrivă, vă ferește de colesterol și vă protejează împotriva bolilor de inimă.

    Uleiul de măsline și efectele sale asupra organismului au atras atenția americanilor încă din anii´50, când s-a relaționat incidența scăzută a bolilor cardiovasculare din țările mediteraneene cu consumul de grăsimi provenite din uleiul de măsline. S-a elaborat astfel una dintre primele teze care sunt valabile până în ziua de astăzi, în care se demonstrează legătura între tipul grăsimilor consumate și gradul de obezitate și mortalitate a populației, punându-se accentul pe efectul pozitiv pe care îl are uleiul de măsline.

    El acționează ca regulator al presiunii arteriale, scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor, controlează nivelul glucozei în sânge și poate fi un protector chiar și în anumite tipuri de cancer.

    Citiți continuarea pe dietetik.ro

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro