Vânătă cu roșii la cuptor

01.04.2015 2 comentarii

Rețeta asta am învățat-o de la mama, care drept vă spun eu o bucătăreasă desăvârșită. Prima oară când am gustat vinetele cu roșii recunosc că n-am fost impresionat. Dar pe parcurs m-am îndrăgostit de acest fel de mâncare.

  1. Rețeta asta am învățat-o de la mama, care drept vă spun e o bucătăreasă desăvârșită. Prima oară când am gustat vinetele cu roșii recunosc că n-am fost impresionat. Dar pe parcurs m-am îndrăgostit de acest fel de mâncare.

    Ingrediente

    • O vânătă medie
    • 3 roșii mari
    • 3 cepe mari
    • O cană cu apă
    • O lingură de ulei
    • 4 căței de usturoi
    • Sare, piper

    Am pregătit mai întâi vânăta. Am spălat-o și am crestat-o în vreo 4 locuri, apoi am împănat-o cu cățeii de usturoi.

    Vanata cu rosii la cuptor - vanata se impaneaza cu usturoi

    Sosul, garnitura și totodată parte din felul principal, roșiile tăiate cubulețe, amestecate cu ceapa tăiată mărunt și călite vreo 5 minute la foc domol. Totul dres cu sare și piper.

    Vanata cu rosii la cuptor - rosiile si ceapa tocate marunt se calesc

    În tavă am așezat o foaie de hârtie de copt, peste care am aranjat un pat de ceapă și roșii. Am întins vânăta pe pat și am lăsat-o la cuptor vreo oră la foc mediu spre mic.

    Vanata cu rosii la cuptor - vanata si rosiile se dau la cuptor

    E gata când vânăta s-a copt. Câteva fire de pătrunjel verde și poftă bună!

    Vanata cu rosii la cuptor - la final se adauga patrunjel verde

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • fatduck

    pe mine mama m-a invatat o smecherie sa scot amareala din vinete. cam cu o ora inainte sa le gatesc, le tai in doua, le sarez si le pun intr-o strecuratoare. deasupra pun cea mai mare oala din bucatarie plina cu apa. sarea va scoate sucul amar din vinete, iar greutatea il va storce. numai asa niste legume nobile vor avea parte de "the royal treatment".

    18.05.2010
  • Marioara

    Reteta pare sa fie buna ,si destul de usoara pentru perioada de vara .

    27.05.2010
Autor: Bogdan Beșliu