Vinete cu fasole verde păstăi

30.04.2016 0 comentarii

Vinete cu fasole verde păstăi este un preparat simplu, dar pentru care ai nevoie de anumite trucuri! Află-le mai jos şi pregăteşte şi tu o mâncare delicioasă!

  1. Ingrediente

    2 vinete
    sare, piper
    2 ouă
    2 linguri de făină
    1-2 linguri de apă minerală (opţional)
    100 ml ulei
    200 g fasole verde păstăi
    500 ml apă
    1 lingură ulei de măsline

    Mod de preparare


    Ia vinete-le, spală-le şi taie-le cubuleţe. Dă-le cu sare şi piper, după care lasă-le un pic într-un castron. Zeama care se scurge între timp, se aruncă.

    Separat, într-un castron, batem 2 ouă cu puţină sare, piper şi 2 linguri de făină.

    În funcţie de consistenţa ei, mai poţi pune şi 1-2 linguri de apă minerală dacă ţi se pare compoziţia prea groasă (ar trebui să fie ca cea de clătite).

    Dă cubuleţele de vinete prin acest aluat şi prăjeşte-le în 100 ml de ulei.

    Scoate-le şi lasă-le deoaparte.

    Separat, pune la fiert 500 ml apă cu puţină sare, iar când dă în clocot adaugă fasolea verde păstăi şi lasă aproximativ 10 minute.

    Scoate fasolea verde şi amestecă cu 1 lingură ulei de măsline şi puţină sare.

    Se servesc împreună, vinetele prăjite cu fasolea verde păstăi.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro