Vinete cu fasole verde păstăi

Vinete cu fasole verde păstăi este un preparat simplu, dar pentru care ai nevoie de anumite trucuri! Află-le mai jos şi pregăteşte şi tu o mâncare delicioasă!
-
Ingrediente
2 vinete
sare, piper
2 ouă
2 linguri de făină
1-2 linguri de apă minerală (opţional)
100 ml ulei
200 g fasole verde păstăi
500 ml apă
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Ia vinete-le, spală-le şi taie-le cubuleţe. Dă-le cu sare şi piper, după care lasă-le un pic într-un castron. Zeama care se scurge între timp, se aruncă.
Separat, într-un castron, batem 2 ouă cu puţină sare, piper şi 2 linguri de făină.
În funcţie de consistenţa ei, mai poţi pune şi 1-2 linguri de apă minerală dacă ţi se pare compoziţia prea groasă (ar trebui să fie ca cea de clătite).
Dă cubuleţele de vinete prin acest aluat şi prăjeşte-le în 100 ml de ulei.
Scoate-le şi lasă-le deoaparte.
Separat, pune la fiert 500 ml apă cu puţină sare, iar când dă în clocot adaugă fasolea verde păstăi şi lasă aproximativ 10 minute.
Scoate fasolea verde şi amestecă cu 1 lingură ulei de măsline şi puţină sare.
Se servesc împreună, vinetele prăjite cu fasolea verde păstăi.
