Vinul săptămânii - Viognier & Tămâioasă Românească 2009, Scurta Vineyard

11.08.2010 0 comentarii
  1. Sec, 13,5% vol alc, IG Dealurile Munteniei

    Un amestec inovator, în care soiul autohton de tradiție (Tămâioasă) asociat celui internațional (Viognier) se dovedește un partener plin de farmec și personalitate, dar fără să preia cu forța conducerea "valsului".

    Aromele de Tămâioasă românească ale acestui vin nu sunt dominante, astfel că întregul ansamblu capătă tonuri răcoroase și exotice de flori albe, ananas, mango, avocado și miere de albine. Gustul are o evoluție susținută, de la atacul cu senzații dulci de piersică și până la finalul condimentat-citric. Vinul impresionează mai ales prin echilibrul elegant dintre aciditate și senzațiile dulci.

    Iată ce spune și producătorul, Cramele Halewood, despre tehnologia de obținere a acestui vin: "Cele două soiuri de struguri au fost vinificate separat. Pentru ambele s-a făcut o macerare peliculară la temperatura de 12 grade C (15 ore pentru Viognier și 24 de ore pentru Tămâioasa Românească). Limpezirea gravitațională a musturilor timp de 24 ore, urmată de fermentația alcoolică la 15 grade C timp de 15 zile, a dus la obținerea aromelor tipice fiecărui soi".

    Costă aproximativ 30 lei în magazinele specializate și probabil dublu în restaurante

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro