Vițel cu sos de roșii uscate

02.06.2018 4 comentarii

Mie roșiile uscate îmi plac mult. Nu găsesc mereu, dar când găsesc, mă bucur de ele. Și pentru că în week-end s-a întâmplat să-mi vină în vizită un amic francez, am zis să-l "impresionez" cu rețeta asta super gustoasă și destul de simplă.

  1. Mie roșiile uscate îmi plac mult.  Nu găsesc mereu, dar când găsesc, mă bucur de ele. Și pentru că în week-end s-a întâmplat să-mi vină în vizită un amic francez, am zis să încerc să-l "impresionez" cu rețeta asta super gustoasă și destul de simplă.

    O rețetă pentru Unica

    Ingrediente

    • 4 vrăbioare de vițel
    • 1 lingură de unt
    • 200 ml de smântână lichidă
    • 100 ml de vin alb sec
    • 2 linguri de capere
    • 3 linguri de roșii uscate
    • 1 linguriță de măghiran uscat
    • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
    • 1 ceapă mică
    • 1 lingură de ulei extravirgin de măsline.
    • sare, piper

    Rețetă

    Astea au fost vrăbioarele de vițel. Nu le-am făcut nimic special, doar le-am uns cu un pic de ulei de măsline și am presărat pe ele un pic de piper, pe ambele părți.

     Vitel cu sos de rosii uscate - carnea se presara cu piper

    Într-o cratiță am pus untul la topit.

     Vitel cu sos de rosii uscate - untul se topeste intr-o cratita

    Apoi am pus feliile de vițel.

     Vitel cu sos de rosii uscate - carnea se prajeste in unt

    3-4 minute pe fiecare parte (până încep să facă mici picături de lichid la suprafață), apoi le-am scos pe-o farfurie. Am acoperit-o cu folie metalica pe care am gaurit-o pe alocuri, ca sa nu faca condens.

     Vitel cu sos de rosii uscate - carnea prajita se scoate din tigaie

    În locul lor am pus ceapa tocată mărunt și roșiile uscate.

     Vitel cu sos de rosii uscate - ceapa si rosiile se calesc in unt

    După vreun minut, am pus smântâna

     Vitel cu sos de rosii uscate - se adauga smantana lichida

    Am amestecat un minut, apoi am pus vinul și măghiranul. Am lăsat până a dat în clocot, după care am adăugat din nou carnea.

     Vitel cu sos de rosii uscate - se adauga vinul si maghiranul, apoi carnea de vitel

    După încă un minut, am pus caperele și pătrunjelul verde și am amestecat cam 30 de secunde. 

     Vitel cu sos de rosii uscate - la final se adauga caperele si patrunjelul

    Gata, asta a fost tot.

    Vitel cu sos de rosii uscate

    Musafirul meu a fost tare încântat de rezultat. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • viorel

    arta foarte bine ,apreciaza si diego {nepotul} ,cred ca e foarte gustoasa,dar atentie pentru cei care au probleme cu vezica biliara {prajeala cu ceapa face ravagii}

    07.03.2011
  • turluianu cosmin

    Te rog ajuta-ma sa castig masina asta http://ow.ly/42sNc

    08.03.2011
  • alesia

    Domnu bucataru, cu respect> gasiti rosii uscate la Kaufland in orice anotimp ! Sunt la borcan de aprox.300 g, italienesti, costa vreo 13 ron borcanu' si se afla puse la raftul cu bulioane... Retetea dvs. e super si ce sa va mai doresc? SA GATITI BINE !!!!!!!

    14.04.2011
  • carmen

    Interesanta combinatia.Am cumparat pentru prima oara rosii uscate,am sa incerc reteta asta

    01.02.2012
Autor: Andrei Crivăț