Vițel cu sos Roquefort

A trecut și minivacanța de Paște. Minivacanță în care, de data asta, am ales să nu gătesc eu, ci să testez ce gătesc alții. Dar despre asta, într-un episod viitor. Deocamdată, vă arăt doar o bucurie de rețetă foarte simplă și foarte rapidă, care îmbină carnea gustoasă și fragedă de vițel cu aromele unice ale brânzei nobile Roquefort.
-
A trecut și minivacanța de Paște. Minivacanță în care, de data asta, am ales să nu gătesc eu, ci să testez ce gătesc alții. Dar despre asta, într-un episod viitor. Deocamdată, vă arăt doar o bucurie de rețetă foarte simplă și foarte rapidă, care îmbină carnea gustoasă și fragedă de vițel cu aromele unice ale brânzei nobile Roquefort.
Ingrediente
- 2 felii de vrăbioară de vițel
- 2 fire de ceapă verde
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml smântână
- 100 g brânză Roquefort
- câteva boabe de ienibahar, piper roșu, piper negru
- 1 păstaie de anason stelat
Rețetă
Am măcinat ienibaharul, piperul și anasonul. Apoi am frecat carnea cu amestecul ăsta.
Am lăsat feliile de vițel deoparte și am călit în foarte puțin ulei ceapa verde, tocată mărunt.
Când s-a înmuiat, am pus vinul.
Am amestecat, la foc mic, până s-a redus la jumătate, după care am pus smântâna și niște sare și piper.
La foc foarte mic, am lăsat să dea în clocot, amestecând într-una. Apoi am pus brânza, fărâmițată.
Și iar am amestecat, până s-a topit brânza.
Am lăsat sosul deoparte 5 minute, timp în care am pus carnea pe grătarul încins.
4 minute pe fiecare parte.
La final, am mai amestecat o dată în sos, apoi l-am turnat peste carne.
Simplu și foarte gustos. Poftă bună :)
