Vițel cu sos Roquefort

03.06.2015 0 comentarii

A trecut și minivacanța de Paște. Minivacanță în care, de data asta, am ales să nu gătesc eu, ci să testez ce gătesc alții. Dar despre asta, într-un episod viitor. Deocamdată, vă arăt doar o bucurie de rețetă foarte simplă și foarte rapidă, care îmbină carnea gustoasă și fragedă de vițel cu aromele unice ale brânzei nobile Roquefort.

  1. A trecut și minivacanța de Paște. Minivacanță în care, de data asta, am ales să nu gătesc eu, ci să testez ce gătesc alții. Dar despre asta, într-un episod viitor. Deocamdată, vă arăt doar o bucurie de rețetă foarte simplă și foarte rapidă, care îmbină carnea gustoasă și fragedă de vițel cu aromele unice ale brânzei nobile Roquefort.

    Ingrediente

    • 2 felii de vrăbioară de vițel
    • 2 fire de ceapă verde
    • 100 ml vin alb sec
    • 100 ml smântână
    • 100 g brânză Roquefort
    • câteva boabe de ienibahar, piper roșu, piper negru
    • 1 păstaie de anason stelat

    Rețetă

    Am măcinat ienibaharul, piperul și anasonul. Apoi am frecat carnea cu amestecul ăsta.

    Vitel cu sos Roquefort - carnea se presara cu ienibahar, anason, piper rosu

    Am lăsat feliile de vițel deoparte și am călit în foarte puțin ulei ceapa verde, tocată mărunt.

    Vitel cu sos Roquefort - ceapa verde se caleste in ulei

    Când s-a înmuiat, am pus vinul.

    Vitel cu sos Roquefort - se adauga vinul alb sec

    Am amestecat, la foc mic, până s-a redus la jumătate, după care am pus smântâna și niște sare și piper.

    Vitel cu sos Roquefort - se adauga smantana, sare si piper

    La foc foarte mic, am lăsat să dea în clocot, amestecând într-una. Apoi am pus brânza, fărâmițată.

    Vitel cu sos Roquefort - sosul se da intr-un clocot

    Și iar am amestecat, până s-a topit brânza.

    Vitel cu sos Roquefort - se adauga branza Roquefort

    Am lăsat sosul deoparte 5 minute, timp în care am pus carnea pe grătarul încins.

    Vitel cu sos Roquefort - carnea se frige pe gratar

    4 minute pe fiecare parte.

    Vitel cu sos Roquefort - carnea se frige pe ambele parti

    La final, am mai amestecat o dată în sos, apoi l-am turnat peste carne.

    Vitel cu sos Roquefort - sosul Roquefort se toarna peste carnea de vitel

    Simplu și foarte gustos. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț