Vladimir Putin va avea o statuie de ciocolată la Sankt Petersburg

05.12.2015 0 comentarii

O cofetărie din Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus Vladimir Putin, i-a confecționat acestuia o statuie de ciocolată în mărime reală și care va fi expusă publicului la "Sărbătoarea Ciocolatei" ce va fi organizată în weekend în această localitate, relatează vineri agenția EFE.

 1. 'Ciocolata se potrivește foarte bine pentru statuia președintelui pentru că este o substanță blândă care poate fi și dură în același timp, astfel că reflectă foarte bine personalitatea' lui Putin, a spus în fața televiziunilor ruse Nikita Gusev, cofetarul sculptor care și-a asumat sarcina acestei opere.

  O bară metalică pusă în locul coloanei vertebrale susține cele șapte kilograme de ciocolată folosită la confecționarea statuii ce are o înălțime de 1,7 metri, exact înălțimea liderului de la Kremlin.

  'Nu știu cât de dulce este președintele nostru, dar figura noastră de ciocolată este dulce sută la sută, pentru că este realizată din ciocolată pură', a spus la rândul său Mihail Lubcenkov, organizatorul Sărbătorii Ciocolatei.

  Cei care au avut inițiativa realizării acestei sculpturi s-au apărat de eventualele critici asigurând că pentru ei este vorba doar despre o provocare profesională și că nu au absolut nicio altă intenție. 'Dorim să arătăm bărbatul care este în spatele președintelui, să-i descoperim personalitatea. Aceasta nu va fi doar o sculptură a lui Putin, ci un tablou întreg, în care el va apărea însoțit de câinele său, având alături și o servietă pusă jos', explică Gusev.

  Dar vizitatorii nu vor putea să testeze cât de dulce este președintele rus, întrucât opera va fi bine păzită și nimeni nu va avea dreptul să guste din ea, au ținut să precizeze organizatorii evenimentului. Singurul care va face excepție este Putin însuși, dacă va dori să facă acest lucru. 'Dacă eu aș fi fost președinte, m-aș fi mâncat singur cu plăcere', a mai afirmat Gusev, în timp ce Lubcenkov a promis că statuia îi va fi oferită liderului de la Kremlin, dacă va veni și el acolo.

  Sursa poza: REUTERS

  Sursa articol: Agerpres
   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro