Volumul 50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene, lansat la Reședința Ambasadorului Italiei

23.04.2015 0 comentarii

Volumul bilingv "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", semnat de somelierul Marinela Vasilica Ardelean, a fost lansat marți, la Reședința Ambasadorului Italiei la București.

  1. Cartea este scrisă în limbile română și italiană. Marinela Vasilica Ardelean a vorbit în cadrul evenimentului, la care au fost invitați experți din industria vinului și care a fost găzduit de ambasadorul Diego Brasioli, despre procesul de realizare al cărții, despre cariera sa și despre cum s-a reîntors la limba română, când a scris acest volum.
     
    Ambasadorul Diego Brasioli a vorbit despre Expoziția Universală de la Milano, unde România are un pavilion, dar și despre calitatea gastronomiei românești. "Tocmai ne-am întors, eu și soția mea, dintr-o călătorie în Transilvania. De fiecare dată suntem uimiți de calitatea mâncării și vinurilor românești", a spus ambasadorul Italiei la București. "Duceți-vă la Milano să vizitați pavilionul românesc, care e minunat", a adăugat ambasadorul.
     
    La rândul său, autoarea a spus că lansarea de marți este, într-un fel, o "întoarcere". "(Cartea-n.r.) a pornit din Italia și s-a întors în Italia, într-un fel", a adăugat ea. Marinela Vasilica Ardelean a povestit cum a început cariera ei, cu trei ani de cursuri de somelier, în Italia, unde locuia. "Mă consider o persoană norocoasă pentru ca m-am născut cu o pasiune pentru ce înseamnă gust, miros și dragoste de viață", a declarat ea.
     
    Ea a povestit că a început să studieze vinurile românești la întoarcerea în țara natală și că atunci când a decis să scrie cartea "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" nimeni nu a știut de intențiile sale, ea cumpărând vinurile pentru studiu din mici magazine specializate. "Aveam 400 de vinuri cumpărate din wine shop-uri și, odată adunate, le-am dus acasă la părinții mei și le-am spus 'aceste vinuri vor fi degustate înainte de a pleca'", a povestit ea.
     
    Pentru a îmbina vinurile cu preparatele italiene, Ardelean a mers în Italia, unde a vorbit cu proprietari de restaurante. "Le-am spus care sunt ideile pentru acest proiect și deschiderea a fost fantastică. Multe din rețete au fost create special pentru cartea mea", a adăugat ea.
    De asemenea, autoarea a spus că, din punctul ei de vedere, această carte este "un schimb cultural social și economic între cele două țări". Ea a afirmat că pentru a realiza volumul bilingv s-a reîntâlnit cu limba română, deoarece pasajele nu sunt traduceri dintr-o limbă în alta, ea considerând că limba italiană este "intraductibilă". Autoarea a declarat că în viitor își dorește să scrie o carte în care 50 de vinuri românești să "întâlnească" 50 de preparate românești.
     
    Născută în Transilvania și cetățean italian, Marinela Vasilica Ardelean este "cel mai bun somelier din România', titlu obținut în 2014, și este semifinalistă la concursul mondial de somelieri și "Dame Chevalier de l'Ordre des Coteaux de Champagne".
     
    Cu două licențe (Drept și științe Economice), o diplomă MBA, numeroase specializări în Franța, Italia și China, 5 limbi vorbite și peste 50 de țări vizitate, Marinela Ardelean e brand manager, scriitoare, profesor și specialist în tehnica de servire și asociere a vinului cu mâncarea.
     
    În 2014, a fost numită Sommelier d'Onore de către Fundația Italiană de Somelieri și de către revista Bibenda. De curând, ea a devenit consilier personal al ministrului Agriculturii din România.
     
    Cartea "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene" poate fi cumpărată în magazine de vinuri fine.

    Sursa: Agerpres
     
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro