ZILE NAȚIONALE: Angola - turism și gastronomie

11.11.2016 0 comentarii

Republica Angola sărbătorește la 11 noiembrie Ziua Națională. În 1975, la această dată a fost proclamată independența republicii.

  1. Principalele atracții turistice din Angola sunt capitala Luanda cu fortărețe și Muzeul Național de Antropologie, dar și galeriile Humbi-Humbi, Muzeul Sclaviei aflat la 25 km pe coastă față de Luanda, cascada Calandula, aflată în zona Malanje, faimosul Fort San Miguel, construit în 1789, care a servit ca depozit de sclavi, dar și ca reședință pentru comunitatea portugheză, Parcul Național Kissama, cu o mare varietate de animale, în special antilope negre palanca, care se găsesc doar în Angola.

    Angola dispune de o coastă de-a lungul căreia se găsesc numeroase plaje de nisip, un interior muntos care lasă loc unor chei adânci și cascadelor. De asemenea, aici se află câteva parcuri naționale și rezervații naturale, conform site-ului globi.ro.

    Între plajele Angolei care prezintă o atracție turistică se numără Palmeirinhas, o plajă lungă și deșertică, la aproximativ 45 km sud de Luanda, plajele Ilha care se află în apropiere de centrul capitalei Luanda, plaja Santiago unde se poate pescui.

    Amatorii de sporturi nautice pot găsi locuri prielnice acestora în peninsula Mussolo, iar cei care vor să experimenteze dormitul în bungalou pot alege să viziteze Parcul Național Kissama, unde trăiesc o mare varietate de animale, inclusiv antilope negre palanca, care se găsesc doar în Angola.

    Locuitorii Angolei mănâncă de trei ori pe zi.

    Micul dejun constă în pâine, ouă și ceai sau cafea. Câteodată, se prepară un mic dejun din orez dulce. Mâncărurile de bază includ cassava (o plantă cu rădăcina comestibilă), porumb, mei, sorg (o plantă ierboasă din care se face un sirop), fasole, cartofi, orez, grâu și banane.

    Prânzul tipic constă din lipie de manioc cu pește, pui sau altă carne, precizează site-ul turistik.ro.

    Alte specialități includ ''mwamba de galinha'', cu carne de pui, bame, ulei de palmier și ardei iute. ''Calulu'' este un fel ce combină pește proaspăt și uscat. Un alt fel preferat de angolezi este ''cabidela'', o specialitate portugheză din pui, la care se folosesc și câteva linguri de sânge, alături de alte ingrediente.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro