ZILE NAȚIONALE: Kuwait - gastronomie

26.08.2016 0 comentarii

La 25 februarie, Statul Kuwait sărbătorește Ziua Națională, marcând proclamarea independenței de stat din 1961. Începând cu anul 1992 se sărbătorește oficial și ziua de 26 februarie - data eliberării Kuwaitului de sub ocupația irakiană (1991).

  1. Tradiția culinară a Kuwaitului reflectă, potrivit www.turistik.ro, tradițiile beduine, precum și contactul cu alte culturi: indiană, irakiană și persană. Pe lângă felurile beduine simple, cu iaurt și smochine, locuitorii țării mai mănâncă pește, carne și orez. Condimentele sunt o parte esențială a bucătăriei locale, cele mai utilizate fiind coriandru, cuișoare și șofran.

    Băuturile cele mai populare sunt ceaiul și cafeaua, adesea amestecate cu condimente: cuișoare pentru cafea și șofran pentru ceai.
    O gamă vastă de alimente sunt consumate de locuitorii Kuwaitului. O masă festivă tipic kuwaitiană este compusă din preparate menite să impresioneze oaspeții, printre ele numărându-se Mezza (un fel de mâncare din humus — năut), m'tabbal (vinete), ful (fasole), tabooleh (salată), khubus (pâine nedospită) și produse de patiserie umplute. Alte preparate foarte populare sunt: supa Shaurba, Mahashee umplut cu legume, Aish (orez) garnisit cu migdale, stafide și șofran, Kharoof (miel la grătar) sau Samak (pește la grătar sau înăbușit). De asemenea, kuwaitienii prepară Quozi (miel prăjit umplut cu orez, carne de pui, ouă și alte condimente), Majboos (preparat din miel sau pui cu orez bine condimentat, fiert cu carne de pui sau oaie), Laban (lapte bătut), Gers Ogaily (prăjitură tradițională făcută din ouă, făină, zahăr, cardamom și șofran), Jireesh (terci din carne de pui sau miel, cu roșii și unele condimente), Gabout (găluște din făină în tocană de carne), Zalabia (aluat înmuiat în sirop de zahăr, lămâie și șofran) etc.

    Una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare este Kabsa, un preparat picant din orez și carne fiind servit și în Kuwait și în Arabia Saudită. De altfel, Kabsa reprezintă o mâncare națională în diferite țări arabe din zona Golfului Persic. Kabsa se prepară din orez și un amestec de condimente, carne și legume. Condimentele folosite sunt: piper negru, cuișoare, cardamom, șofran, scorțișoară, frunze de dafin și nucșoară. Cel mai important ingredient este carnea, care poate fi de pui, capră, oaie, cămilă, și, uneori, vită, pește, creveți. De obicei se adaugă migdale, nuci de pin, ceapă și roșii. Sunt mai multe varietăți de Kabsa, fiecare unică în felul ei.

    Kuwaitienii preferă mâncarea tradițională, despre care spun că nu este greu de gătit.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro