ZILE NAȚIONALE: Republica Estonia - tradiție culinară

25.02.2016 0 comentarii

Estonia sărbătorește Ziua națională la 24 februarie, ziua proclamării independenței de stat.

  1. Estonienii doresc să știe de unde provin alimentele lor. Din acest motiv, mulți locuitori își alocă timp pentru a lucra pământul, să se bucure astfel de rezultatul muncii lor pe tot parcursul anului, potrivit www.visitestonia.com. Această pasiune a inspirat în mare măsură restaurantele estoniene să fie creative și să folosească produsele locale.

    Tradiția culinară estoniană a fost influențată în mod considerabil de bucătăriile scandinavă, rusă și germană, ca să nu mai vorbim de alte influențe internaționale, cum ar fi bucătăria Nouvelle cuisine (Bucătăria nouă), o abordare modernă în bucătăria franceză.

    Unul dintre cele mai consumate alimente în Estonia este pâinea, care are cel puțin trei nume diferite în estonă. Între sortimente se află pâinea de secară, pâinea neagră, cu o crustă crocantă subțire, care ar putea fi un cadou sănătos și foarte original adus dintr-o călătorie în această țară.

    Vizitatorii pot găsi astfel o gamă largă de produse de panificație de toate formele și mărimile la supermarket sau în magazin de specialitate, multe restaurante servesc, de asemenea, chifle proaspăt coapte folosind propriile lor rețete.

    Preparate gastronomice estoniene pot fi găsite la prețuri accesibile, ceea ce face din această țară o destinație dorită pentru gurmanzi. Un adevărat festin la Tallinn poate costa jumătate din prețul unei cine luată în cele mai multe capitale europene.

    În meniurile din Estonia este inclusă așa numita mâncare medievală, astfel că se poate încerca o friptură de urs, sau poate una de porc mistreț.

    Există și pentru vegetarieni și vegani o ofertă destul de tentantă — ciupercile de pădure. Considerate o delicatesă în Europa de Vest, acestea vin în stare proaspătă la magazinele alimentare și piețele din Estonia.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro