ZILE NAȚIONALE: Republica Federală Nigeria - gastronomie

14.10.2016 0 comentarii

Republica Federală Nigeria sărbătorește Ziua națională la 1 octombrie, dată la care, în 1960, și-a proclamat independența în cadrul Commonwealth-ului.

  1. Nigeria are o varietate de oameni și culturi ce aparțin numeroaselor grupuri etnice prezente pe teritoriul țării și, astfel, este destul de dificil de a alege un singur fel de mâncare cu specific național. Potrivit www.turistik.ro, nigerienii se trezesc foarte devreme, deci mănâncă de mai multe ori pe zi. Micul dejun se servește în jurul orei 5 dimineața și poate consta din orez și mango sau banane plantain prăjite. La prânz se mănâncă tocană (efo) sau o budincă de fasole (moyinmoyin).

    În general, nigerienii mănâncă foarte picant. Bucătarii folosesc din plin ardei iute. Tocanele tipice sunt făcute din legume, verdeață sau pește și, pentru cine își permite, din carne. Cassava și porumbul sunt, de asemenea, produse populare.

    Fructele
    sunt preferate de nigerieni, care se bucură de ele pe tot parcursul anului, conform www.foodbycountry.com. Unele dintre cele mai populare fructe sunt portocalele, pepenii, grepfrutul, lămâile verzi, mango, bananele și ananasul.

    Nigerienii din regiunea de nord (în cea mai mare parte musulmani, a căror credință interzice consumul de carne de porc) au diete bazate pe fasole, sorg (un tip de cereale) și orez brun. Poporul Hausa din această regiune consumă carne sub formă de tsere sau Suya (kebab).

    Poporul din partea de est a Nigeriei, cea mai mare parte Igbo sau Ibo, mănâncă Gari (pulbere de manioc), găluște, dovleci și igname.
    Oamenii din etnia Yoruba, aflați în sud-vest și în zonele centrale, preferă Gari cu soiuri locale de okro (bame) și spanac în tocănițe sau supe.

    Le place, de asemenea, să mănânce yam piure sau piure de cassava.

    În apropierea coastei Golfului Guineea, nigerienii preferă să mănânce fructe de mare în tocane (realizate cu pește, creveți, crabi și homar), igname, orez și legume. Peștele este important pentru dieta nigeriană, deoarece este o importantă sursă de proteine. De obicei, nigerienii de coastă pregătesc o marinată de ghimbir, roșii și ardei iute, după care fierb peștele în ulei de arahide.

    Persoanele care trăiesc la oraș preferă să cumpere mâncare de la "bare chop" (baruri care vând produse alimentare). Pot fi cumpărate feluri de mâncare, cum ar fi ukwaka, o budincă aburită făcută din porumb și banane coapte, dar și Moin-Moin, un tort de fasole uscată și pește. Aceste feluri de mâncare pot fi servite cu orez jollof (picant, pe bază de roșii), manioc, igname, okro, fasole, banane sau kebab.

    Nigerienii se bucură și de multe gustări, consumate pe tot parcursul zilei, cum ar fi chips-urile prăjite yam, arahidele fierte, produsele de patiserie și carne. Alte snacks-uri sunt kulikui (bile mici de pastă de arahide), Suya (un kebab fierbinte și picant), și dulciuri, cum ar fi Chinchin (produse de patiserie prăjite).

    În regiunile de coastă se bea vin de palmier și bere locală. În orașe, cafenelele și ceainăriile sunt foarte populare.

    Sursa: Agerpres
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro