ZILE NAȚIONALE: Republica Honduras - gastronomie

16.09.2016 0 comentarii

Republica Honduras sărbătorește Ziua națională la 15 septembrie. Aceasta marchează aniversarea proclamării independenței - 1821.

  1. Gastronomia din Honduras este caracterizată atât de elemente locale, cât și de influențe spaniole și africane. Unul dintre cele mai populare ingrediente este nuca de cocos și laptele din nucă de cocos. În meniurile locuitorilor din Honduras predomină, de asemenea, peștele, preparatul baleada și gustările tamales. Des întâlnite în farfuriile din Honduras sunt și carnea de pui cu orez și porumb, precum și fructele de mare.

    Micul dejun
    este unul consistent, cu omletă, fasole, un fel de smântână locală, denumită mantequilla, brânză, pastă de avocado și tortillas.

    Cea mai reprezentativă supă din Honduras este Sopa de caracol, făcută faimoasă în întreaga lume de Banda Blanca, al cărei hit se numea chiar Sopa de caracol. Conține scoici gătite în lapte de cocos, cu mirodenii, cassava și banane verzi. În funcție de cantitatea crabilor, peștelui sau creveților, preparatul se poate transforma în Sopa Marinera.

    Apreciată este și Sopa de frijoles, al cărei ingredient principal este fasolea roșie, lăsată la înmuiat în apă, apoi fiartă cu boabe de piper verde, sare, costițe de porc și ceapă.

    Carneada
    este un fel de mâncare tradițională și constă în carne de vită care este mai întâi marinată în suc de portocale, cu sare, piper și alte mirodenii, apoi pusă pe grătar.

    Tamales
    sunt rulouri din aluat de porumb, numit masa. Sunt umplute cu carne prăjită, pui sau porc, la care se adaugă salsa roșu. Produsul final este fiert într-un vas cu aburi.

    La desert, mare căutare au fructele, printre care papaya, ananasul, fructul pasiunii, bananele. Nu lipsesc nici empanadas, plăcințele umplute, de obicei, cu carne și legume, dar și cu șuncă sau brânză.

    Sursa: Agerpres

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro