Aripioare de pui cu sos Hoi Sin - eBUCATARIA

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

10.08.2018 0 comentarii

Este un fel de mâncare foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveşte perfect cu sosul de soia şi cu mierea. Rețeta este rapidă, iar gustul absolut delicios, dulce-sărat și aromat.

  1. Dificultate: uşor
    Cantitate: 4 porţii
    Timp de preparare: 10 minute + marinare
    Timp de gătit: 15 minute

    Ingrediente:

    • 12 aripioare de pui, cu vârfurile retezate
    • 2 linguriţe de zahăr de trestie (sau zahăr brun)
    • 1 lingură de sos de soia dark
    • 2 linguri de sos de soia light
    • 1 lingură de vin de orez
    • 300 ml ulei de floarea-soarelui
    • 2 cm bucată de ghimbir, tocat foarte fin
    • 2 cepe verzi, tocate mărunt
    • 2 cepe verzi taiate bucatele, pe diagonala
    • 2 linguri de sos Hoi Sin
    • 150 ml fond limpede (aici găsiți detalii despre cum se face fondul)
    • 1 lingură de miere
    • 100 g frunze mixte de salata

    Rețetă

    Se amestecă într-un castron zahărul cu cele doua tipuri de sos de soia şi cu vinul. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă aripioarele de pui şi se amestecă bine. Se lasă la marinat, în frigider, cu castronul acoperit, cât mai mult posibil, dar minim 1 oră, amestecând din când în când.

    Aripioare de pui cu sos Hoi Sin - aripioarele se marineaza cu soia, zahar si vin

    Se scot aripioarele din marinadă (lichidul se păstrează). Se încinge uleiul şi se prăjesc aripioarele 2-3 minute, in transe, până ce se rumenesc. Se scurg de ulei pe prosoape de hârtie.

    Aripioare de pui cu sos Hoi Sin - aripioarele se prajesc 2-3 minute in ulei

    Se scurge uleiul din wok, păstrând cam 1 linguriţă. Se adaugă ghimbir, ceapă verde şi sos Hoi Sin. Se stir-fry ingredientele timp de 30-40 de secunde.
    Se adaugă aripioarele şi marinada. Se amestecă bine.

    Aripioare de pui cu sos Hoi Sin - aripioarele se prajesc cu ghimbir, ceapa verde si sos Hoi Sin

    Se adaugă fondul şi se dă mixtura în clocot. Se micşorează flacăra, se acoperă wok-ul şi se fierb aripioarele 5-6 minute, amestecând ocazional.
    Se scoate capacul şi se măreşte flacăra. Se reduce sosul până ce se face gros şi lipicios. Se adaugă mierea şi se amestecă bine. Se servesc aripioarele fierbinţi, ornate cu bucatele de ceapa verde, alaturi de frunze de salata.

    Aripioare de pui cu sos Hoi Sin - se servesc aripioarele cu sos Hoi Sin, ornate cu salata verde si ceapa verde

    Sfaturi:

    Aripioarele se pot servi atât fierbinți cât și la temperatura camerei.

    Sos Hoi Sin (sau Hoisin) se găsește în Carrefour și Mega Image.

    Zahăr de palmier se găsește în magazinele alimentare chinezești și în magazine de delicatese.

    Zahăr brun, sos de soia light și dark se găsesc în aproape toate supermarketurile.

    Dacă se dorește un pic de iuțeală, se poate adăuga, împreună cu ghimbirul și ceapa verde tocată, și 1/2 ardei iute tocat, sau 1-2 lingurițe de pastă de ardei iute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Radu Popovici