Căldura ne compromite degustările

27.07.2010 0 comentarii
  1. de Adrian Poenaru

    Pe cuptoreala asta, i-am lăsat pe Andrei și pe Radu în bucătărie, iar eu m-am retras în răcoarea pivniței, pregătit să dau iama prin stocul personal de licori nobile. Din păcate, au sărit niște doctori pe mine și m-au sfătuit să nu bag prea multe grade alcoolice, că nu se împacă prea bine cu cele Celsius.

    Dar când ți se pune în față saltimbocca alla romana, pui cu șuncă și parmezan sau crepe suzette, parcă nu prea poți să stai pe sec. Așa că am făcut un compromis, pe care ți-l propun și ție.

    Am luat o sticlă de coniac tinerel, un VS de la Courvoisier, am umplut cu gheață niște pahare înalte și am turnat câte un deget de eau-de-vie în ele. Da, știu, nu e cea mai nobilă metodă de a savura un cognac, de aceea am ales unul mai junior (și între noi fie vorba, destul de accesibil). Însă acest VS de la Courvoisier are un buchet floral deosebit, care nu cedează ușor în fața asaltului gheții. Dacă sorbi alcoolul suficient de repede, nu va fi atât de diluat încât să-și piardă  personalitatea, dar va fi destul de rece pentru a nu te toropi cu totul.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro