Ceai cu ghimbir şi miere

16.01.2017 0 comentarii

Ghimbirul este perfect în anotimpul rece, dar nu numai! Dacă eşti răcit sau vrei o băutură delicioasă şi sănătoasă, prepară-ţi ceai cu ghimbir şi miere!

  1. Ingrediente

    250 ml apă
    ½ linguriţă rădăcină de ghimbir dat prin răzătoarea mică
    1 linguriţă miere
    1 felie lămâie (opţional)
    1 vârf de cuţit scorţişoară de Ceylon (opţional)

    Mod de preparare


    Pune apă la fiert.

    Ia rădăcina de ghimbir, spală bine porţiunea din care vrei să razi, după care rade pe razătoarea mică cam cât ½ linguriţă.

    Ai grijă, dacă eşti la început, începe cu o doză ceva mai mică pentru a te obişnui cu gustul uşor înţepător sau pentru a vedea care este doza potrivită ţie, la acea cantitate de apă.

    Când apa dă în clocot, adaugă planta, acoperă şi închide focul.

    Lasă 7 minute, după care scurge ceaiul.

    Când s-a mai răcit, adaugă într-o cană cu o linguriţă de miere.

    Opţional, poţi opta şi pentru o feliuţă de lămâie stoarsă şi un vârf de cuţit de scorţişoară. Acestea potenţează şi mai mult efectele benefice ale ceaiului de ghimbir.

    Citeste aici mai multe despre proprietatile benefice ale ghimbirului!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro