Cocktail de creveți cu ananas
Dacă tot vine sfârșitul săptămânii, ne-am gândit să vă propunem o rețetă simplă, clasică, dar cuceritoare. O gustare exotică cu care să vă bucurați musafirii înaintea cinei. Rețetă pe care am învățat-o de la maestrul Iulian Marcu, despre care v-am mai tot povestit. :)
-
Dacă tot vine sfârșitul săptămânii, ne-am gândit să vă propunem o rețetă simplă, clasică, dar cuceritoare. O gustare exotică cu care să vă bucurați musafirii înaintea cinei. Rețetă pe care am învățat-o de la maestrul Iulian Marcu, despre care v-am mai tot povestit. :)
Ingrediente (pentru o porție)
- 150 gr creveți mici, fierți
- 50 gr ananas
- 2 linguri de sos de roșii iute
- 20 ml coniac (de bună calitate)
- 3 linguri de maioneză
- 1 linguriță de boia iute
- 1 frunză de salată, pentru decor
Rețetă
Maioneza (am povestit aici despre cum se poate face o maioneză foarte simplu) se amestecă cu sosul de roșii, până se uniformizează.
Apoi se amestecă bine cu coniacul și boiaua, după care se adaugă creveții.
Ananasul se taie cubulețe
Se adaugă și el și se amestecă bine. Se dă la frigider o jumătate de oră, apoi se servește pe o frunză de salată verde.
Spuneți voi, se poate mai simplu ? Unde mai pui că-i o gustare tare gustoasă, ca să zic așa :)
Poftă bună!