Creveți bețivi

01.03.2018 6 comentarii

Chiar mi-era poftă de creveți. Din păcate, n-am găsit cruzi, așa că a trebuit să iau prefierți. Dar m-am purtat delicat cu ei. I-am lăsat să se dezghețe încet în frigider, fără să-i forțez, ca să nu le schimb textura. Rețeta de creveți bețivi (Jeui Ha) am cules-o din cartea electronică a lui Radu, "Bucătăria chinezească" - și am respectat-o, în linii mari

  1. Ingrediente

    • 500 g creveți
    • 2 fire de ceapă verde
    • 1 ardei iute roșu
    • 100 ml vin alb sec (asta pentru că n-am avut vin de orez)
    • 2 linguri de brandi
    • 2 cm de rădăcină de ghimbir
    • coaja și sucul de la o limetă
    • sare și piper

    Rețetă

    După ce s-au dezghețat creveții de tot (i-am lăsat la dezghețat într-o sită, la frigider) i-am acoperit cu vinul și brandy-ul. După care am pus pus ceapa verde tocată, ghimbirul dat pe răzătoare și zeama de limetă. Am mai pus și sare și piper alb.

    Creveti betivi - crevetii se marineaza cu vin, brandy, ghimbir, zeama de limeta

    I-am lăsat să stea o oră în acest mediu ambiant plăcut și plin de miresme.

    Apoi am încins o lingură de ulei în noul meu wok. Am scos creveții din marinadă și i-am pus la prăjit. I-am lăsat fix 2 minute, amestecându-i.

    Creveti betivi - crevetii se prajesc 2 minute in wok

    După care i-am pus pe-o frunză de salată verde și peste ei am presărat coaja de limetă rasă și ardeiul iute, tăiat rondele.

    Creveti betivi - crevetii se presara cu coaja rasa de limeta si rondele de ardei iute

    Dacă n-ar fi nevoie să stea o oră ca să se împrietenească cu aromele din marinadă, ar fi, cred, cea mai rapidă rețetă pe care am făcut-o vreodată. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Andre

    suna delicios... acum stiu ce o sa se intample cu punga de creveti din congelator :) Multumesc de reteta!

    21.02.2011
  • Lorina

    Trebuie sa fie un vin anume, adica alb, rosu, sec, demisec? Multumesc

    22.02.2011
  • relansat

    arata fantastic de bine. chiar cautam o reteta de creveti. prima data cand am mancat creveti a fost la un restaurant chinezesc, dar nu mi-a prea placut. acum doua sapt am facut omleta cu creveti, am strambat si atunci. poate acum sa nimeresc lozul castigator :)

    22.02.2011
  • andrei crivat

    @Lorina - am uitat sa adauga, imi cer scuze, am adaugat acum. In mod normal, trebuie vin de orez. Insa daca n-ai, poate fi inlocuit cu succes cu vin alb sec.

    22.02.2011
  • Lorina

    Multumesc mult. Am sa incerc reteta cat de curand PS: Am facut ieri pui chinezesc cu usturoi ...foarte bun

    23.02.2011
  • andrei crivat

    Lorina, ma bucur mult ca ti-a placut puiul. Si mie mi-a placut :) Spor cu crevetii, sa ne spui cum ti-au iesit.

    23.02.2011
Autor: Andrei Crivăț