Diabetul şi cafeaua – pro sau contra?

21.05.2017 0 comentarii

Cercetătorii studiază încă alimentele ce pot dăuna sau, dimpotrivă, pot avea efecte benefice asupra diabetului. Printre cele mai recente “subiecte de studiu” se numără şi cafeaua.

  1. Iată mai jos la ce concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă în urma unui proiect desfăşurat pe parcursul a 16 ani şi care a inclus 200 de participanţi.

    Ce efecte pot avea 3-4 ceşti de cafea, băute zilnic?

    În primul rând, cercetătorii au evidenţiat importanţa consumului moderat de cafea. Ce înseamnă asta? Nu mai mult de 3-4 ceşti pe zi, adică între 280-400 mg pe zi. Acesta a fost şi numărul de ceşti de cafea oferit participanţilor la studiul ale cărui concluzii au fost publicate în The International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences.

    Medical Daily spune ca, de-a lungul a 16 ani, cei 200 de participanţi la studiu au băut în fiecare zi 3-4 ceşti de cafea filtrată, preparată din boabe prăjite de cafea şi cicoare. Din totalul de 200, 90 erau diabetici.

    La final, analizele la sânge au demonstrat beneficii uimitoare ale consumului de cafea. Astfel, cei care nu aveau diabet au experimentat o scădere cu 5% a nivelului de zahăr în sânge şi o diminuare cu 10% a nivelului de acid uric, ambele analize influenţând capacitatea corpului de a procesa insulina.

    Pe de altă parte, rezultatele grupului de diabetici au fost încă şi mai surprinzătoare: acidul uric a scăzut cu 15%, iar nivelul zahărului din sânge cu 20%.

    Aşadar, potrivit acestui studiu, cafeaua ajută în mod clar pacienţii cu diabet. De altfel, aceasta nu este prima cercetare de acest fel. În 2012, s-a constat că consumul de cafea (4-5 ceşti de cafea pe zi) reduce inflamaţia, rezistenţa la insulină şi scade cu 29% riscul de a face diabet, la un moment dat în viaţă.

    Cafeaua consumată moderat – numeroase beneficii asupra sănătăţii

    Cafeaua a fost dintotdeauna un subiect controversat. În vreme ce unii s-au grăbit să o blameze pentru înrăutăţirea unor simptome, alţii au demonstrat că, comsumată moderat, aceasta nu poate avea decât efecte pozitive asupra sănătăţii noastre.

    De exemplu, un studiu realizat la Universitatea Monash din Australia a relevat faptul că efectul cafelei este unul asemănător antioxidanţilor, ajutând atât în controloarea obezităţii, pierderea câtorva kilograme, dar şi în îmbunătăţirea capacităţilor mentale sau a prevenirii bolii Alzheimer.

    Citeşte aici mai multe despre Cafea, un aliment adorat sau respins, indicat unora, nerecomandat altora.

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro