Kasarli pide - mini pizza turcești

Zilele astea sunt destul de avariat și mă mișc cu greutate, așa că aseara m-am uitat ce-am pe lângă casă - și m-am gândit ce-aș putea face cu ce am. Au ieșit acest Kasarli Pide, un fel de mini pizza turcești, gustoase și destul de ușor de făcut.
-
Zilele astea sunt destul de avariat și mă mișc cu greutate, așa că aseara m-am uitat ce-am pe lângă casă - și m-am gândit ce-aș putea face cu ce am. Au ieșit acest Kasarli Pide, un fel de mini pizza turcești, gustoase și destul de ușor de făcut.
Ingrediente pentru aluat
- 500 g făină
- 2 ouă
- o lingură de ulei de măsline
- 100 g unt
- 1 cană de apă
- drojdie (eu am folosit uscată - 1 plic)
- sare
Ingrediente pentru umplutură
- 300 gr telemea de oaie
- 200 gr cașcaval
- 2 linguri parmezan ras
- 1-2 cârnați afumați
- 2 ouă
Rețetă
Am amestecat făina cu drojdia și cu sarea
În mijloc, am făcut o "groapă", în care am pus ouăle. Am adăugat uleul de măsline și untul topit și am frământat vreo 8 minute aluatul. Apoi l-am pus deoparte.
Am ras telemeaua pe răzătoarea mică, cașcavalul pe răzătoarea mare. Am pus parmezanul și cele două ouă.
Le-am amestecat până s-au omogenizat.
Am împărțit aluatul în bile (mi-au ieșit 6 bile).
Am întins fiecare bilă cu sucitorul, într-o formă relativ ovală, apoi i-am îndoit marginile, în forma unei bărcuțe.
În interior, am pus amestecul de brânzeturi, peste care am pus felii de cârnat. Am avut un cârnat foarte gustos, numit cârnat de Giroc - afumat și uscat.
Am băgat la VitaCook fiecare bărcuță, pe raftul inferior, la 225 de grade, câte 6 minute. Dacă nu aveam VitaCook, le dădeam la cuptor pentru vreo 8-10 minute (tot repet asta ca să subliniez că VitaCook nu e absolut esențial pentru gătit, dar e foarte de ajutor)
La final, aluatul era fraged și feliile cârnați erau crocante și rumenite.
Poftă bună :)

Aluatul nu se lasa deloc la crescut ? Se modeleaza imediat ?
doamne cat de bine arata:X:X abia astept sa incerc si eu reteta asta..nyami:D
Foarte fain arata! Sunt sigura ca sunt super bune. Crezi ca s-ar putea inlocui amestecul de branza de capra cu mozarella?
Alina, eu nu l-am lasat deloc sa creasca. Adica l-am lasat vreo 10 minute, pana am facut amestecul de branza
De incercat neaparat!!! O alternativa super in locul clasicelor aperitive, la o cina cu prietenii!!! Bineinteles cu o bere rece alaturi!!!
In Complex mancam Pide de-astea intr-o vreme, dar n-am mai fost de mult pe acolo, ca neglijau constant curatenia si n-am vrut sa riscam ceva. Chiar ma gandeam ca ar fi minunat sa pot face si eu acasa :)