Kasarli pide - mini pizza turcești

04.09.2017 6 comentarii

Zilele astea sunt destul de avariat și mă mișc cu greutate, așa că aseara m-am uitat ce-am pe lângă casă - și m-am gândit ce-aș putea face cu ce am. Au ieșit acest Kasarli Pide, un fel de mini pizza turcești, gustoase și destul de ușor de făcut.

  1. Zilele astea sunt destul de avariat și mă mișc cu greutate, așa că aseara m-am uitat ce-am pe lângă casă - și m-am gândit ce-aș putea face cu ce am. Au ieșit acest Kasarli Pide, un fel de mini pizza turcești, gustoase și destul de ușor de făcut.

    Ingrediente pentru aluat

    • 500 g făină
    • 2 ouă
    • o lingură de ulei de măsline
    • 100 g unt
    • 1 cană de apă
    • drojdie (eu am folosit uscată - 1 plic)
    • sare

    Ingrediente pentru umplutură

    • 300 gr telemea de oaie
    • 200 gr cașcaval
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1-2 cârnați afumați
    • 2 ouă

    Rețetă

    Am amestecat făina cu drojdia și cu sarea

    Kasarli Pide mini pizza   - faina se amesteca cu drojdie si sare

    În mijloc, am făcut o "groapă", în care am pus ouăle. Am adăugat uleul de măsline și untul topit și am frământat vreo 8 minute aluatul. Apoi l-am pus deoparte.

    Kasarli Pide mini pizza  - se adauga ouale, untul si uleiul si se framanta aluatul

    Am ras telemeaua pe răzătoarea mică, cașcavalul pe răzătoarea mare. Am pus parmezanul și cele două ouă.

    Kasarli Pide mini pizza  - telemeaua, cascavalul si parmezanul se amesteca cu ouale

    Le-am amestecat până s-au omogenizat.

    Kasarli Pide mini pizza  - branzeturile se omogenizeaza cu ouale

    Am împărțit aluatul în bile (mi-au ieșit 6 bile).

    Kasarli Pide mini pizza  - aluatul se imparte in bile

    Am întins fiecare bilă cu sucitorul, într-o formă relativ ovală, apoi i-am îndoit marginile, în forma unei bărcuțe.

    Kasarli Pide mini pizza  - bilele de aluat se intind, apoi se modeleaza in forma de barca

    În interior, am pus amestecul de brânzeturi, peste care am pus felii de cârnat. Am avut un cârnat foarte gustos, numit cârnat de Giroc - afumat și uscat.

    Kasarli Pide mini pizza - in barcile de aluat se pune amestecul de branzeturi si felii de carnat

    Am băgat la VitaCook fiecare bărcuță, pe raftul inferior, la 225 de grade, câte 6 minute. Dacă nu aveam VitaCook, le dădeam la cuptor pentru vreo 8-10 minute (tot repet asta ca să subliniez că VitaCook nu e absolut esențial pentru gătit, dar e foarte de ajutor)

    Kasarli Pide mini pizza - se prepara la cuptor

    La final, aluatul era fraged și feliile cârnați erau crocante și rumenite.

    Kasarli Pide mini pizza

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Alina M.

    Aluatul nu se lasa deloc la crescut ? Se modeleaza imediat ?

    28.10.2010
  • Games

    doamne cat de bine arata:X:X abia astept sa incerc si eu reteta asta..nyami:D

    28.10.2010
  • Mariana

    Foarte fain arata! Sunt sigura ca sunt super bune. Crezi ca s-ar putea inlocui amestecul de branza de capra cu mozarella?

    29.10.2010
  • andrei crivat

    Alina, eu nu l-am lasat deloc sa creasca. Adica l-am lasat vreo 10 minute, pana am facut amestecul de branza

    29.10.2010
  • adry

    De incercat neaparat!!! O alternativa super in locul clasicelor aperitive, la o cina cu prietenii!!! Bineinteles cu o bere rece alaturi!!!

    29.10.2010
  • crinutza

    In Complex mancam Pide de-astea intr-o vreme, dar n-am mai fost de mult pe acolo, ca neglijau constant curatenia si n-am vrut sa riscam ceva. Chiar ma gandeam ca ar fi minunat sa pot face si eu acasa :)

    18.03.2011
Autor: Andrei Crivăț