Mușchiuleț cu roșii coapte
Eu mănânc porc destul de rar, în general mă bucur mai mult la pui (și cel mai mult la pește). Dar aseară m-a pălit rău pofta de mușchi de porc, pe de-o parte pentru că n-am mai mâncat de foarte mult timp, pe de altă parte pentru că, atunci când am văzut mușchiulețul în galantar, mi-am imaginat instant combinația de arome pe care i le pot adăuga prin marinare. O rețetă pentru prietena de la Unica.
-
Ingrediente
- 1 mușchiuleț de porc (cam 500 g)
- 50 ml zeamă de lămâie
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- 1 lingură sos Worchestershire
- 1 linguriță semințe de chimen
- 1 linguriță semințe de coriandru
- 2-3 boabe de ienibahar
- 2 păstăi de anason stelat
- 1 lingură de salvie tocată
- 8-10 roșii cherry
- 4 căței de usturoi
- 1 lingură de busuioc uscat, mărunțit
- 1 lingură de cuișoare
- sare, piper
Rețetă
Am măcinat chimenul, coriandrul, anasonul și ienibaharul. Le-am amestecat cu uleiul de măsline și zeama de lămâie. Am mai pus salvia și sosul Worchestershire și le-am amestecat bine.
Am curățat mușchiul, l-am spălat și l-am uscat cu șervete de hârtie. Apoi am făcut din loc în loc niște înțepături în el, în care am înfipt cuișoare.
Apoi l-am pus în marinadă, am acoperit cu folie alimentară și am dat vasul la frigider pentru vreo 3 ore.
L-am lăsat cam 3 ore la frigider, acoperit de folie alimentară. Când a venit vremea, am încins cuptorul Vitacook la 250 de grade, vreo 5 minute. Apoi am pus mușchiul marinat pe grătarul mic. Sub el am pus tava, ca să se scurgă grăsimea în ea și nu direct în vas. L-am lăsat 30 de minute la 200 de grade. După 20 de minute l-am întors, ca să se rumenească pe ambele părți. (dacă n-aveam Vitacook, îl puneam într-o tavă la cuptor, 40-50 de minute la foc mediu, să se facă încet și să se pătrundă bine).
Când mai erau cam 10 minute până să fie gata (îmi arăta cronometrul de la Vitacook), am tăiat roșiile cherry în jumătăți.
Într-o tigaie antiaderentă, am încins o lingură de ulei de măsline. În el am pus usturoiul zdrobit, roșiile tăiate și busuiocul.
Le-am prăjit pe toate vreo 5 minute, amestecând într-una și întorcându-le pe toate părțile. Între timp a fost gata și mușchiul, l-am scos din Vitacook.
L-am tăiat felii
Lângă ele, am pus roșiile coapte cu usturoi și busuioc.
Din mușchiul care mi-a rămas, am făcut un sandwich de excepție. Dar pe acela vi-l arăt mâine. Poftă bună :)
Un site minunat, plin de bunatati. Felicitari! o sa incerc multe din cele propuse de voi aici.