Păstrav cu pastă 7 arome și pepene galben
-
Rețeta este simplă, iar odată ce pasta de condimente este preparată, “manopera” depusă este puțină. Gustul este definit de amestecul de arome despre care povesteam ieri.
Bucătărie: românească
Dificultate: ușor
Cantitate: 1 porție
Timp de preparare: 8 minute
Timp de gatit: 12 minute
Ingrediente:- 2 păstrăvi medii, circa 700 g în total, curățati
- 2 linguri de pastă 7 arome românești
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 lingură de suc de lămâie, proaspăt stors
- 2 felii de pepene galben, circa 400 g în total, miezul tăiat bucățele
- 1/2 ardei iute, tăiat bucățele
- piper negru, proaspăt măcinat
- pătrunjel proaspăt, pentru ornat
Rețetă
Se spală păstrăvii și se șterg prin tamponare cu prosoape de hârtie. Se practică pe ambele fețe ale peștilor mai multe despicături, la distanță de 1-2 cm una de alta, adânci de circa 1 cm, până se simt coastele.
Se amestecă 4 lingurițe de pastă 7 arome cu 2 lingurițe de ulei și cu sucul de lămâie. Se ung peștii, insistând la despicături, cu această combinație. Se acoperă vasul și se lasă peștii la marinat, în frigider, 1-2 ore.
Se încinge grill-ul cuptorului. Se unge cu 2 lingurițe de ulei un vas termorezistent, îndeajuns de mare ca să cuprindă peștii. Se așează aceștia în vas și se frig peștii la 10-15 cm de grill, circa 4-5 minute, apoi se întorc și se continuă alte 2-3 minute, sau până când sunt făcuți și rumeniți după preferință.
Între timp se încinge restul de ulei într-o tigaie mare. Se adaugă restul de pastă 7 arome și se gătește 1 minut, apoi se adaugă bucățelele de pepene și se gătesc, amestecând ocazional, circa 2 minute. Se adaugă rondele de ardei iute și se continuă 1 minut.Se servește peștele alături de pepenele picant, ornat cu frunze de pătrunjel.
Sfaturi:
Pasta 7 arome folosită de mine la această rețetă este preparată cu pătrunjel și are un accent iute-acrișor, căci am plusat cu ardei iute și suc de lămâie.
Gustați pasta ca să simțiți cât este de picantă. Dacă doriți ceva doar aromat, fără gust puternic, folosiți doar 1 lingură de pastă. Dacă doriți un preparat picant, puteți găti cu 2 linguri de pastă.
Daca nu aveți grill la cuptor, puteți găti peștele la cuptor, pe la 180-200 °C (gradație medie sau mediu-mare) timp de câteva minute pe fiecare parte.