Plăcintă libaneză cu pui

10.01.2011 2 comentarii
  1. Răsfoiam la un moment dat o carte cu rețete din Orientul Mijlociu și am descoperit această mâncare. Desigur, nu m-am putut abține, așa că am modificat-o în funcție de gusturile mele. I-am adăugat usturoi, niște verdeață, măsline... și am fost foarte încântat de cum a ieșit. În plus, am făcut-o în formă de quiche, că am eu o pasiune pentru quiche-uri :)

    Ingrediente pentru aluat

    • 250 g făină
    • 150 g unt
    • 4 linguri de apă
    • 1 lingură de oțet
    • 2 linguri de ulei extravirgin de măsline

    Ingrediente pentru umplutură

    • 800 g piept de pui
    • 1 ceapă
    • 4 căței de usturoi
    • 50 g măsline negre
    • 100 g mozzarella (nu din cea de de bivoliță, ci din cea de vacă, uscată)
    • 50 ml suc de roșii
    • 2 linguri de făină
    • 1 liguriță de mentă uscată
    • 1 lingură de mărar verde tocat
    • 1 linguriță de scorțișoară
    • zeama de la o jumătate de lămâie

    Rețetă

    Mai întâi am făcut aluatul. Am amestecat făina cu untul foarte moale, am pus apa, oțetul și uleiul de măsline, le-am frământat bine. Apoi l-am pus deoparte.

    Placinta libaneza cu pui - aluatul se framanta si se pune deoparte

    Am tocat ceapa și am zdrobit usturoiul, apoi le-am călit într-o lingură de ulei de măsline (dar chiar o lingură, nu mai mult).

    Placinta libaneza cu pui - ceapa si usturoiul se calesc in ulei de masline

    Am adăugat în tigaie pieptul de pui, tăiat cubulețe, și menta uscată.

    Placinta libaneza cu pui - se adauga cubuletele de pui si menta

    Când puiul a căpătat culoare, am luat tigaia de pe foc.

    Placinta libaneza cu pui - puiul se caleste pana isi schimba culoarea

    Am lăsat să se răcească, apoi am amestecat cu mozzarella, mărarul tocat mărunt, măslinele tăiate felii și scorțișoara

    Placinta libaneza cu pui - puiul se amesteca cu mozzarella, marar, masline, scortisoara

    Am pus apoi sucul de roșii si zeama de lămâie. Am pus și două linguri de făină în compoziție, că să se lege.

    Placinta libaneza cu pui - in compozitie se adauga suc de rosii, zeama de lamaie si faina

    Apoi am uns un vas termorezistent cu unt. Am întins aluatul într-o foaie, pe care am pus-o în acest vas. Am pus umplutura și am făcut, deasupra ei, niște dungi din aluat. Mai mult pentru decor :)

    Placinta libaneza cu pui - aluatul se intinde, apoi se pune intr-un vas termorezistent, dupa care se umplu cu compozitia

    Am dat vasul la cuptorul bine încins, pentru vreo 30 de minute, la foc mediu. Așa arăta cand am scos plăcinta din vas.

    Placinta libaneza cu pui - se da la cuptor pentru 30 de minute

    Și o secțiune. Când am tăiat-o, era încă fierbinte, de aia compoziția era moale.

    Placinta libaneza cu pui - se taie cand se raceste

    Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Bucatar Verde

    Tin sa va multumesc pentru ca ati facut acest site si ca postati frecvent retete care, sincer, mi-au facut viata mai "apetisanta". Mi-ati alungat rutina culinara si ma faceti sa devin un bucatar mai bun desi profesez doar in bucataria personala si ma pot cataloga drept "bucatar de duminica". In plus cu ajutorul Dumneavoastra am reusit sa-mi las socrii cu gura cascata cand i-am invitat la masa si i-am servit cu pulpa de vita in aluat si paine cu masline. Sotia, cel mai important critic al meu mea suporta cu stoicism experientele mele culinare si este foarte amuzata cand ma vede ramanand minute bune in contemplare in fata standului cu tigai si accesorii bucatarie. :)

    11.01.2011
  • Otilia Chiscanu

    arata fff bine, daca pun aceasta compozitie intr o tava rotunda de 32cm o sa ajunga aluatul? sau mai bine de 30cm? vad ca cea din imagine a iesit f inalta..cati cm are vasul respectiv? o sa fac si eu ori quiche or placinta, iar legat de alte retete sunt un fenomen cred:-)) am zeci de retete cu legume si carne toate pt tarte sau placinte.

    20.11.2011
Autor: Andrei Crivăț