Plouă cu arome în bucătăria noastră

24.06.2010 2 comentarii
  1. de Adrian Poenaru

    Sătui de ploaie, ploaie și iar ploaie, ebucătării veseli și-au făcut bagajele și au plecat împreună cu Teo și Radu Popovici în țări mai calde. În Tenerife ne-a făcut Andrei somon cu salsa mojo și papas arrugadas, pe drum spre India a născocit Teo o pastă de brânză, iar după ce am aterizat în Bombay a pus-o Radu de un orez cu garam masala. Acuma să nu credeți că drumul ne-a potolit setea. Din contră, cu fiecare delicatesă am găsit și o licoare pe măsură.

    Somon cu salsa mojo și papas arrugadas

    Lângă lucrătura asta cu nume lung, dar foarte simplu de făcut, am dat “cep” unei sticle de rom care ne este foarte dragă. E vorba de un Havana Club Añejo 7 Años, care e mândria lui Fidel datorită notelor vibrante de vanilie, castane și trestie de zahăr.

    Cremă de brânză

    În timp ce Teo ungea niște ciabatta aburindă cu minunăția asta catifelată, băieții au savurat un degetar de coniac ușor, perfect pentru un aperitiv elegant. Paharele noastre au zornăit de bucurie când am turnat în ele un strop de Otard VS, mustind de arome proaspete de fructe.

    Orez cu garam masala și pui

    Pentru a ne bucura din plin de aromele indiene din delicatesa lui Radu, le-am însoțit-o cu un whiskey suav adus din celălalt capăt al lumii. Rafinatul Jameson 12 Years Old Special Reserve și-a pus lângă farfuriile noastre aroma complexă și condimentată cu tonuri de cedru și vanilie.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • pansy

    io cred ca-s cazuta din cer ! dar pentru voi cred ca e de bine ! bagati la cap cum e cu curry si alte alea ! poate ca la caldurile alea un mojito o fi binevenit !

    27.06.2010
  • pansy

    am uitat sa va spun ca ceapa usturoul si taria omoara orice microb !(poate si pe noi)

    27.06.2010
Autor: ebucataria.ro