Postul Învierii Domnului – cât durează şi care sunt cele mai importante sărbători

15.03.2016 0 comentarii

Considerat cel mai aspru post al anului, Postul Învierii Domnului are loc în acest an în perioada luni, 14 martie 2016 şi sâmbătă, 30 aprilie 2016.

  1. Spre deosebire de Postul Crăciunului, zilele cu dezlegare la peşte sunt mult mai puţine. Cu toate astea, în acest interval avem câteva sărbători foarte importante ce culminează, bineînţeles, cu Săptămâna Mare şi Paştele, Ziua Învierii Domnului (1 mai 2016). 

    Când este dezlegare la peşte şi care sunt cele mai importante sărbători ale acestui post?

    Singurele zile în care cei care ţin postul pot mânca şi peşte, pe lângă preparatele vegetariene, sunt:

    -    Vineri, 25 martie, Buna Vestire: cea  mai veche sărbătoare închinată Maicii Domnului, semnifică de fapt ziua în care Sfântul Arhanghel Gavriil a anunţat-o pe Maria că îl va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

    -    Duminică, 24 aprilie, Intrarea Domnului în Ierusalim sau Duminica Floriilor.


    Pe lângă aceste două sărbători cu semnificaţii aparte în care, în plus, avem şi dezlegare la peşte, ar mai trebui menţionată ziua de sâmbătă, 23 aprilie. Atunci când îl prăznuim pe Sfântul Gheorghe, iar numeroşi români îşi sărbătoresc ziua onomastică.

    Pe lângă semnificaţia religioasă, postului i-au fost atribuite numeroase avantaje. Renunţarea (chiar şi pentru câteva zile/săptămâni) la mâncărurile cu carne, lactate şi ouă are un rol de detoxifiere asupra organismului. De altfel, specialiştii au descoperit unele beneficii chiar şi a unei diete cu post intermitent.

    Totuşi, nu trebuie să uităm că organismul are nevoie de substanţe nutritive chiar şi în acest interval, aşa că nu ar strica să suplimentăm alimentele proaspete, crude, de primăvară care ne vor ajuta să avem un tonus excelent.

    Citeşte şi:


    3 Beneficii surprinzătoare ale postului

    Opinia Nutriţionistului – Dieta de post: terapie pentru trup şi suflet

    Preparate de post

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro