Pui cu ananas

25.03.2010 9 comentarii
  1. Rețeta asta se putea numi cam în orice altfel. Am improvizat-o aseară, lovit fiind de pofta unei mâncări care să fie în același timp dulce, sărată, iute... în toate felurile. Și a ieșit asta:)

    Ingrediente

    • 500 gr piept de pui
    • 5 fire de ceapă verde
    • 1 cutie compot de ananas (știu, era bun ananas crud, dar nu am găsit)
    • 3 linguri sos de soia
    • 3 linguri oțet balsamic
    • 4 cartofi albi
    • 4 cartofi dulci
    • sare, piper, ulei de măsline

    Am curățat cartofii (cei dulci în general nu se curăță, însă) i-am tăiat sferturi, i-am pus într-o tavă, i-am stropit cu ulei de măsline, am pus o ceașcă de apă și i-am dat la cuptor.

    Am tăiat pieptul de pui cubulețe, l-am pus la prăjit (prin metoda stir-fry de care vă ziceam ieri) și l-am amestecat intens până s-a rumenit. Apoi am adăugat ceapa verde tăiată mărunt și cubulețele de ananas din compot

    Am lăsat un minut (amestecând într-una), apoi am pus jumătate din zeama de compot de anans. După înca un minut de amestecat, am pus sosul de soia și oțetul balsamic. Am mai lăsat un minut. A ieșit așa:

    Poftă bună :)

    PS: Mâncarea asta a avut și un sos, foarte simplu și ciudat, dar care a ieșit excelent. Vă spun zilele următoare povestea lui

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • marius

    imi place, ca in ultima vreme sunt tot mai multe retete cu iz oriental.

    25.03.2010
  • Cristina_TM

    Multumesc mult pentru reteta asta. Numai cand o vad deja mi se face iar foame.

    25.03.2010
  • Brindusa

    eu folosesc compot de ananas fara zahar

    26.03.2010
  • Adrian Poteras

    La ce temperatura si cat ai lasat cartofii la cuptor? Crezi ca ar merge porc in loc pui? Merci

    12.04.2010
  • eBucataria

    Adrian - nu stiu sa-ti spun la ce temperatura - era un cuptor obisnuit, fara termometru. Dar, daca tinem cont ca temperatura maxima intr-un cuptor obisnuit ajunge la 200-250 de grade si eu i-am facut la foc mediu, as zice cam 120 de grade. I-am tinut cam 30-40 de minute. Nu am cronometrat, am verificat (cu o scobitoare) cand s-au facut cartofii, sa nu fie tari. Da, cred ca merge si cu porc, n-am incercat (a fost o improvizatie). Trebuie doar sa ai grija sa nu-ti iasa tare.

    12.04.2010
  • Melek

    Delicioasa mancarea! Tocmai ce`am terminat`o de mancat impreuna cu sotul. O singura tristete am: ne`ai uitat cu sosul acela... Te rog, daca ai timp, sa ni`l postezi. Multumesc!

    25.04.2010
  • eBucataria

    ma bucur mult ca ti-a placut. N-am uitat cu sosul, doar n-am mai avut ocazia sa-l fac, ca sa-l pozez. Dar am sa-l fac, promit :)

    25.04.2010
  • s. alex

    Numa ce am facut aceasta reteta, am folosit ananas proaspat, dar sa stii ca cel proaspat nu e asa de dulce ca si cel din compot, cel putin nu ca si cele pe care le-a mancat eu, si din acesta cauza am pus si putina miere de albine. Eu sunt incepator in de-ale gatitului, dar asta e chiar o reteta simpla si gustoasa. Multumesc.

    29.05.2010
  • ale

    tot astept acel sos..da nimic..sau nu l gasesc eu.

    19.07.2010
Autor: Andrei Crivăț