Pui cu ananas

-
Rețeta asta se putea numi cam în orice altfel. Am improvizat-o aseară, lovit fiind de pofta unei mâncări care să fie în același timp dulce, sărată, iute... în toate felurile. Și a ieșit asta:)
Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 5 fire de ceapă verde
- 1 cutie compot de ananas (știu, era bun ananas crud, dar nu am găsit)
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri oțet balsamic
- 4 cartofi albi
- 4 cartofi dulci
- sare, piper, ulei de măsline
Am curățat cartofii (cei dulci în general nu se curăță, însă) i-am tăiat sferturi, i-am pus într-o tavă, i-am stropit cu ulei de măsline, am pus o ceașcă de apă și i-am dat la cuptor.
Am tăiat pieptul de pui cubulețe, l-am pus la prăjit (prin metoda stir-fry de care vă ziceam ieri) și l-am amestecat intens până s-a rumenit. Apoi am adăugat ceapa verde tăiată mărunt și cubulețele de ananas din compot
Am lăsat un minut (amestecând într-una), apoi am pus jumătate din zeama de compot de anans. După înca un minut de amestecat, am pus sosul de soia și oțetul balsamic. Am mai lăsat un minut. A ieșit așa:
Poftă bună :)
PS: Mâncarea asta a avut și un sos, foarte simplu și ciudat, dar care a ieșit excelent. Vă spun zilele următoare povestea lui

imi place, ca in ultima vreme sunt tot mai multe retete cu iz oriental.
Multumesc mult pentru reteta asta. Numai cand o vad deja mi se face iar foame.
eu folosesc compot de ananas fara zahar
La ce temperatura si cat ai lasat cartofii la cuptor? Crezi ca ar merge porc in loc pui? Merci
Adrian - nu stiu sa-ti spun la ce temperatura - era un cuptor obisnuit, fara termometru. Dar, daca tinem cont ca temperatura maxima intr-un cuptor obisnuit ajunge la 200-250 de grade si eu i-am facut la foc mediu, as zice cam 120 de grade. I-am tinut cam 30-40 de minute. Nu am cronometrat, am verificat (cu o scobitoare) cand s-au facut cartofii, sa nu fie tari. Da, cred ca merge si cu porc, n-am incercat (a fost o improvizatie). Trebuie doar sa ai grija sa nu-ti iasa tare.
Delicioasa mancarea! Tocmai ce`am terminat`o de mancat impreuna cu sotul. O singura tristete am: ne`ai uitat cu sosul acela... Te rog, daca ai timp, sa ni`l postezi. Multumesc!
ma bucur mult ca ti-a placut. N-am uitat cu sosul, doar n-am mai avut ocazia sa-l fac, ca sa-l pozez. Dar am sa-l fac, promit :)
Numa ce am facut aceasta reteta, am folosit ananas proaspat, dar sa stii ca cel proaspat nu e asa de dulce ca si cel din compot, cel putin nu ca si cele pe care le-a mancat eu, si din acesta cauza am pus si putina miere de albine. Eu sunt incepator in de-ale gatitului, dar asta e chiar o reteta simpla si gustoasa. Multumesc.
tot astept acel sos..da nimic..sau nu l gasesc eu.