Pui cu muștar, ciuperci și sos de iaurt

13.01.2018 1 comentarii

Prietenii de la unica.ro au aniversat săptămâna asta 3 ani de online. Ocazie cu care sunt bucuros să le dedic această rețetă. E o rețetă pe care am "inventat-o" în timp ce-o preparam. Adică am avut în cap, de la început, să fac ceva cu pui. Și pe parcurs, am adăugat tot felul de minuni. Așa cum poate or să confirme "martorii", a ieșit de vis :)

  1. Prietenii de la unica.ro au aniversat săptămâna asta 3 ani de online. Ocazie cu care sunt bucuros să le dedic această rețetă. E o rețetă pe care am "inventat-o" în timp ce-o preparam. Adică am avut în cap, de la început, să fac ceva cu pui. Și pe parcurs, am adăugat tot felul de minuni. Așa cum poate or să confirme "martorii", a ieșit de vis :)

    Ingrediente (pentru 4 porții)

    • 1 kg piept de pui, dezosat, fără piele
    • 100 ml zeamă de la lămâie (mai exact, zeama de la o lămâie mare sau două mai mic)
    • 100 ml ulei extravirgin de măsline + 1 lingură pentru sosul de iaurt
    • 1 lingură boabe de muștar
    • 1 lingură sos Worchestershire
    • 1 linguriță Tabasco (sau mai puțin, dacă nu vă place picant)
    • 2 linguri suc de roșii
    • 1 lingură de miere
    • 400 ml iaurt de oaie și bivoliță
    • 1 legătură de mărar
    • 1 lingură de cimbru uscat
    • sare, piper
    • ciuperci champignon, bacon, brânză de burduf - pentru garnitură

    Rețetă

    Am făcut o marinadă din uleiul de măsline, zeama de lămâie, sosul Worchestershire și tabasco. Am adăugat boabele de muștar (pe care le-am zdrobit un pic cu lingura), sare și piper.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - se face o marinada din ulei, lamaie, boabe de mustar, worchestershire, tabasco

    În marinada asta am pus pieptul de pui, tăiat cubulețe. Am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider pentru o oră.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt  - puiul se marineaza o ora la rece

    Între timp, am făcut sosul de iaurt. Am tocat mărarul mărunt și l-am amestecat cu iaurtul. Am mai pus 1 lingură de ulei de măsline și cimbrul uscat. Le-am amestecat bine și am dat și sosul la frigider, acoperit.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt  - iaurtul se amesteca cu marar si cimbru

     

    Într-un castron, am amestecat sucul de roșii cu mierea. Am pus un pic de cimbru și l-am dat deoparte.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - mierea se amesteca cu sucul de rosii si cu cimbru

    Când a venit vremea, am scos cuburile de pui din marinadă și le-am pus într-o tigaie bine încinsă (fără ulei, fără nimic).

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - puiul scos din marinada se prepara intr-o tigaie bine incinsa

    Când s-au rumenit, am adăugat sucul de roșii cu miere și am amestecat bine, la foc iute, până a scăzut tot lichidul din tigaie.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - peste pui se toarna sucul de rosii cu miere

    Către final, am umplut niște ciuperci cu fâșii de bacon și le-am acoperit cu brânză de burduf.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - ciupercile se umplu cu fasii de bacon acoperite cu branza de burduf

    Le-am pus în VitaCook, la 180 de grade, pentru 6 minute. (dacă n-aveam, le punem frumos într-o tavă, în cuptorul încins).

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - ciupercile se prepara in VitaCook sau in cuptor

    Am pus ciupercile pe farfurie. Lângă ele, bucățele de pui pe care le-am stropit cu sosul de iaurt.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - puiul se stropeste cu sosul de iaurt

    De dragul picanteriei, am presărat peste toate niște fulgi de ardei (foarte) iute.

    pui cu mustar, ciuperci si sos de iaurt - ciupercile se presara cu fulgi de ardei iute

    După reacțiile prietenilor care au mâncat minunea asta, îndrăznesc să spun că a fost foarte, foarte gustos. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • soshotokan

    Arata f f bine , o sa incerc si eu , multumiri pentru reteta !

    29.02.2012
Autor: Andrei Crivăț