Pui cu muștar, ciuperci și sos de iaurt
Prietenii de la unica.ro au aniversat săptămâna asta 3 ani de online. Ocazie cu care sunt bucuros să le dedic această rețetă. E o rețetă pe care am "inventat-o" în timp ce-o preparam. Adică am avut în cap, de la început, să fac ceva cu pui. Și pe parcurs, am adăugat tot felul de minuni. Așa cum poate or să confirme "martorii", a ieșit de vis :)
-
Prietenii de la unica.ro au aniversat săptămâna asta 3 ani de online. Ocazie cu care sunt bucuros să le dedic această rețetă. E o rețetă pe care am "inventat-o" în timp ce-o preparam. Adică am avut în cap, de la început, să fac ceva cu pui. Și pe parcurs, am adăugat tot felul de minuni. Așa cum poate or să confirme "martorii", a ieșit de vis :)
Ingrediente (pentru 4 porții)
- 1 kg piept de pui, dezosat, fără piele
- 100 ml zeamă de la lămâie (mai exact, zeama de la o lămâie mare sau două mai mic)
- 100 ml ulei extravirgin de măsline + 1 lingură pentru sosul de iaurt
- 1 lingură boabe de muștar
- 1 lingură sos Worchestershire
- 1 linguriță Tabasco (sau mai puțin, dacă nu vă place picant)
- 2 linguri suc de roșii
- 1 lingură de miere
- 400 ml iaurt de oaie și bivoliță
- 1 legătură de mărar
- 1 lingură de cimbru uscat
- sare, piper
- ciuperci champignon, bacon, brânză de burduf - pentru garnitură
Rețetă
Am făcut o marinadă din uleiul de măsline, zeama de lămâie, sosul Worchestershire și tabasco. Am adăugat boabele de muștar (pe care le-am zdrobit un pic cu lingura), sare și piper.
În marinada asta am pus pieptul de pui, tăiat cubulețe. Am acoperit cu folie alimentară și am dat la frigider pentru o oră.
Între timp, am făcut sosul de iaurt. Am tocat mărarul mărunt și l-am amestecat cu iaurtul. Am mai pus 1 lingură de ulei de măsline și cimbrul uscat. Le-am amestecat bine și am dat și sosul la frigider, acoperit.
Într-un castron, am amestecat sucul de roșii cu mierea. Am pus un pic de cimbru și l-am dat deoparte.
Când a venit vremea, am scos cuburile de pui din marinadă și le-am pus într-o tigaie bine încinsă (fără ulei, fără nimic).
Când s-au rumenit, am adăugat sucul de roșii cu miere și am amestecat bine, la foc iute, până a scăzut tot lichidul din tigaie.
Către final, am umplut niște ciuperci cu fâșii de bacon și le-am acoperit cu brânză de burduf.
Le-am pus în VitaCook, la 180 de grade, pentru 6 minute. (dacă n-aveam, le punem frumos într-o tavă, în cuptorul încins).
Am pus ciupercile pe farfurie. Lângă ele, bucățele de pui pe care le-am stropit cu sosul de iaurt.
De dragul picanteriei, am presărat peste toate niște fulgi de ardei (foarte) iute.
După reacțiile prietenilor care au mâncat minunea asta, îndrăznesc să spun că a fost foarte, foarte gustos. Poftă bună :)
Arata f f bine , o sa incerc si eu , multumiri pentru reteta !