Pui cu sos de usturoi și vin

19.04.2015 9 comentarii

Rețeta asta e pe cât de simplă, pe-atât de gustoasă. Cantitatea mare de usturoi nu trebuie să vă sperie - usturoiul își pierde iuțeala în timpul preparării, dar își păstrează aroma.

  1. Rețeta asta e pe cât de simplă, pe-atât de gustoasă. Cantitatea mare de usturoi nu trebuie să vă sperie - usturoiul își pierde iuțeala în timpul preparării, dar își păstrează aroma.

    Ingrediente

    • 3-4 felii de piept de pui
    • 12-14 căței de usturoii, cu tot cu coajă
    • 300 ml vin alb sec
    • 1 lingură de cimbru uscat, tocat
    • 1 lingură de tarhon uscat, tocat (ideal ar fi fost tarhon și cimbru verde, dar n-am găsit)
    • 1 lingură de boia iute
    • sare, piper

    Rețetă

    Cățeii de usturoi nu se curăță, doar se presează un pic cu lama cuțitului (cu latul, desigur). La final, coaja nu se mănâncă, dar ei ies foarte ușor din carapace și sunt foarte gustoși.

    Pui cu sos de usturoi si vin - cateii de usturoi nu se curata

    Am pus feliile de pui pe grătar, presărate cu puțin piper. Nu mult, doar 2-3 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să se facă de tot.

    Pui cu sos de usturoi si vin - feliile de pui se prajesc pe gratar

    După care le-am pus deoparte și le-am lăsat să aștepte cuminți.

    Pui cu sos de usturoi si vin - feliile de pui se lasa deoparte

    Într-o tigaie, am pus puțin ulei și am prăjit 2-3 minute cățeii de usturoi.

    Pui cu sos de usturoi si vin - usturoiul se prajeste in ulei

    Apoi am scurs uleiul (am mai lăsat foarte puțin), după care am pus vinul și condimentele. Evident, vinul s-a aprins, ceea ce nu doar că nu-i periculos, dar e chiar spectaculos. Atâta doar să aveți grijă, în caz că aveți hotă de plastic... flăcările alea nu-i fac foarte bine. Oricum, vinul se stinge singur și repejor.

    Pui cu sos de usturoi si vin - se adauga vinul si condimentele

    Am lăsat apoi să dea în clocot, după care am pus feliile de pui

    Pui cu sos de usturoi si vin - se adauga feliile de pui

    Le-am lăsat 15-20 de minute la foc micuț, amestecând din când în când.  La urmă, am scos puiul și peste el am pus, cu lingura, sos. Alături s-au potrivit de minune cartofii copți de care am povestit zilele trecute.

    Pui cu sos de usturoi si vin - se serveste cu cartofi copti

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Ioana S

    Oh, ce idee bun?! :D ?tiu ce preg?tesc

    26.05.2011
  • andrei

    Salut, sunt curios, usturoiul l-ai lasat asa, necuratat de ultimul strat?

    30.05.2011
  • andrei crivat

    Da, usturoiul l-am pus cu tot cu coaja, ca-n poze :)

    31.05.2011
  • andrei

    este comestibil asa (poate se inmoaie coaja) sau pentru aspectul estetic? e o reteta care arata super gustoasa, si as vrea sa fiu in tema inainte sa ma apuc de ea :)

    31.05.2011
  • andrei crivat

    COaja nu se mananca. In schimb, usturoiul iese foarte usor din coaja si e foarte gustos.

    01.06.2011
  • doulfe

    Gatit, placut. Aveam dubii in privinta usturoiului, dar intr-adevar iese usor din coaja si e delicios. :D

    06.06.2011
  • andrei crivat

    Doulfe - sa-ti fie de bine :)

    06.06.2011
  • Vlad Chichisan

    Am f?cut-o, m?i. A fost o provocare pentru noi (io cu m

    16.07.2011
  • Ionela

    Si eu am incercat, puiul a iesit foarte bun , fraged si aromat, super bun ... multumesc pentru reteta

    17.12.2011
Autor: Andrei Crivăț