Pui cu sos de usturoi și vin
Rețeta asta e pe cât de simplă, pe-atât de gustoasă. Cantitatea mare de usturoi nu trebuie să vă sperie - usturoiul își pierde iuțeala în timpul preparării, dar își păstrează aroma.
-
Rețeta asta e pe cât de simplă, pe-atât de gustoasă. Cantitatea mare de usturoi nu trebuie să vă sperie - usturoiul își pierde iuțeala în timpul preparării, dar își păstrează aroma.
Ingrediente
- 3-4 felii de piept de pui
- 12-14 căței de usturoii, cu tot cu coajă
- 300 ml vin alb sec
- 1 lingură de cimbru uscat, tocat
- 1 lingură de tarhon uscat, tocat (ideal ar fi fost tarhon și cimbru verde, dar n-am găsit)
- 1 lingură de boia iute
- sare, piper
Rețetă
Cățeii de usturoi nu se curăță, doar se presează un pic cu lama cuțitului (cu latul, desigur). La final, coaja nu se mănâncă, dar ei ies foarte ușor din carapace și sunt foarte gustoși.
Am pus feliile de pui pe grătar, presărate cu puțin piper. Nu mult, doar 2-3 minute pe fiecare parte. Nu trebuie să se facă de tot.
După care le-am pus deoparte și le-am lăsat să aștepte cuminți.
Într-o tigaie, am pus puțin ulei și am prăjit 2-3 minute cățeii de usturoi.
Apoi am scurs uleiul (am mai lăsat foarte puțin), după care am pus vinul și condimentele. Evident, vinul s-a aprins, ceea ce nu doar că nu-i periculos, dar e chiar spectaculos. Atâta doar să aveți grijă, în caz că aveți hotă de plastic... flăcările alea nu-i fac foarte bine. Oricum, vinul se stinge singur și repejor.
Am lăsat apoi să dea în clocot, după care am pus feliile de pui
Le-am lăsat 15-20 de minute la foc micuț, amestecând din când în când. La urmă, am scos puiul și peste el am pus, cu lingura, sos. Alături s-au potrivit de minune cartofii copți de care am povestit zilele trecute.
Poftă bună :)
Oh, ce idee bun?! :D ?tiu ce preg?tesc
Salut, sunt curios, usturoiul l-ai lasat asa, necuratat de ultimul strat?
Da, usturoiul l-am pus cu tot cu coaja, ca-n poze :)
este comestibil asa (poate se inmoaie coaja) sau pentru aspectul estetic? e o reteta care arata super gustoasa, si as vrea sa fiu in tema inainte sa ma apuc de ea :)
COaja nu se mananca. In schimb, usturoiul iese foarte usor din coaja si e foarte gustos.
Gatit, placut. Aveam dubii in privinta usturoiului, dar intr-adevar iese usor din coaja si e delicios. :D
Doulfe - sa-ti fie de bine :)
Am f?cut-o, m?i. A fost o provocare pentru noi (io cu m
Si eu am incercat, puiul a iesit foarte bun , fraged si aromat, super bun ... multumesc pentru reteta