Reclamele la junk-food: cum îi influenţează pe copii şi adulţi

07.02.2016 0 comentarii

E doar o reclamă la un brand de mâncare pe care nu-l agreezi, vei spune! Nu te va afecta pentru că pur şi simplu ştii care-ţi sunt preferinţele culinare! Da, poate e adevărat, dar te-ai întrebat vreodată dacă la fel gândeşte şi copilul tău?

  1. Reclamele cu tot felul de produse junk food, prezentate la televizor sau pe internet, pot avea un efect important asupra noastră şi nu numai în ceea ce priveşte brandul, spun specialiştii.

    Cantitatea pe care o consumăm depinde inclusiv de reclamele pe care le vedem, susţin rezultatele unui studiu amplu, realizat la Universitatea din Liverpool, publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

    Copiii, mult mai afectaţi decât adulţii

    În Statele Unite ale Americii un copil vede aproximativ 40.000 de reclame într-un an, iar asta nu face altceva decât să îi schimbe viziunea asupra alimentaţiei sănătoase.

    Proiectul menţionat de site-ul Medical Daily a inclus mai mult de 22 alte studii. Scopul principal? Acela de a determina în ce măsură există o legătură între reclamele cu junk food şi consumul acestora.

    Opinia nutriţionistului: Alimentaţia corectă pentru copii

    Ca voluntari au fost incluşi atât copii, cât şi adulţi. O parte dintre aceştia a fost expusă reclamelor, o altă parte nu. Comparativ, s-a ajuns la concluzia că acei copii care au vizionat reclame cu mâncare nesănătoasă au înregistrat o creştere semnificativă a consumului de astfel de produse.

    În schimb, aceleaşi reclame nu au avut niciun efect asupra adulţilor.

    O altă concluzie a specialiştilor a fost aceea că nu este nicio diferenţă între reclamele tv şi cele de pe internet cu privire la efectul lor asupra noastră.

    Acesta nu este primul studiu care vină să demonstreze impactul negativ pe care îl au aceste reclame. Într-o altă cercetare desfăşurată la National Center for Education Statistics, cercetătorii au arătat că, dacă un copil se uită mai mult de o oră la televizor, în fiecare zi, prezintă un risc cu 39% mai mare de a deveni supraponderal.

    Citeşte şi Cum să îţi determini copiii să facă alegeri alimentare sănătoase

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro