Se mărește ebucătăria noastră
-
La prima ei ebucătăreală, noua chef-ă Teodora Takacs s-a înființat sfioasă printre sticlele mele, cu un păhărel în mână. Privirea ei s-a oprit pofticioasă pe o butelcuță de whisky.
- Cu gheață, Teo?
- Nu, cu mere!
Încântat de promisiunea unei porții duble de crème brûlée cu mere și whisky, am rostogolit în paharul Teodorei câteva picături de Bushmills 10 Years Old Malt. Licoarea asta irlandeză e parfumată și săltăreață, cu niște arome delicate de miere și fructe și o savoare molatică de ciocolată. Sigur va străluci și în desertul meșteșugit de Teo.
Odată ce am terminat cu welcome drinks-urile, mi-am găsit de lucru pe lângă Radu, care măiestrea ceva din orezul rămas de la alt ospăț. Cât timp a adunat domnia sa toate miroasele trebuincioase buletelor picante de orez, ne-am cinstit cu un degetar de coniac Giraud Élégance, o nobilă eau de vie din Grande Champagne. Nu mult, că e cald, dar suficient cât să ne facem poftă de mâncare cu aromele de struguri proaspeți ale licorii franțuzești.
bafta Teodora