Se mărește ebucătăria noastră

17.08.2010 1 comentarii
  1. de Adrian Poenaru

    La prima ei ebucătăreală, noua chef-ă Teodora Takacs s-a înființat sfioasă printre sticlele mele, cu un păhărel în mână. Privirea ei s-a oprit pofticioasă pe o butelcuță de whisky.

    - Cu gheață, Teo?
    - Nu, cu mere!

    Încântat de promisiunea unei porții duble de crème brûlée cu mere și whisky, am rostogolit în paharul Teodorei câteva picături de Bushmills 10 Years Old Malt. Licoarea asta irlandeză e parfumată și săltăreață, cu niște arome delicate de miere și fructe și o savoare molatică de ciocolată. Sigur va străluci și în desertul meșteșugit de Teo.

    Odată ce am terminat cu welcome drinks-urile, mi-am găsit de lucru pe lângă Radu, care măiestrea ceva din orezul rămas de la alt ospăț. Cât timp a adunat domnia sa toate miroasele trebuincioase buletelor picante de orez, ne-am cinstit cu un degetar de coniac Giraud Élégance, o nobilă eau de vie din Grande Champagne. Nu mult, că e cald, dar suficient cât să ne facem poftă de mâncare cu aromele de struguri proaspeți ale licorii franțuzești.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • covrig daniela

    bafta Teodora

    19.08.2010
Autor: ebucataria.ro