Suc de struguri albi, lămâie şi ghimbir

30.04.2015 0 comentarii

O băutură în alb şi verde, am putea spune, dacă punem la socoteală şi mâna de pătrunjel pe care trebuie să o adăugăm pentru un plus de culoare, dar şi de sănătate.

  1. În cazul în care te-ai plictisit de sucurile de fructe şi legume clasice, iată o reţetă ceva mai inedită, din trei fructe, o legumă cu frunze verzi şi poate cel mai versatil condiment pe care l-am putea folosi. 
     
    Ai nevoie de:
     
    1 măr verde
    boabele de la 1 strugure alb
    1 lămâie (spălată şi curăţată de coajă)
    1 mână de pătrunjel
    1.5 cm felie de ghimbir
     
    Spală şi taie în felii mărul, spală boabele de strugure, la fel şi lămâia pe care ar fi bine să o cureţi de coajă înainte să o adaugi în storcător.
     
    Înmoaie pătrunjelul în apă cu 1 linguriţă de sare/bicarbonat de sodiu/oţet de mere şi clăteşte bine după 10 minute. Taie o felie de 1.5 cm de rădăcină de ghimbir şi adaugă-le pe rând în storcător. 
     
    Vei obţine o băutură delicioasă, dulce-acrişoară, cu o tentă uşor înţepătoare de la ghimbir. 
     
     
printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro