Vițel tandoori masala la grătar, cu sos picant

23.12.2010 4 comentarii
  1. Dacă tot am făcut săptămâna trecută o mulțime de tandoori masala, era păcat să las minunăție de amestec de condimente să stea degaba. Așa că l-am împritenit (pe el, amestecul) cu niște vrăbioare de vițel și cu niște sos picant de roșii. S-au împletit armonios :)

    O rețetă pentru Unica

    Ingrediente

    • 200-300 g vrăbioare de vițel
    • 4-5 lingurițe tandoori masala
    • 4 căței de usturoi
    • 1 lingură de busuioc
    • 1 linguriță de cimbru
    • 250 ml suc de roșii (de casă, de preferat)
    • 250 ml vin alb demisec
    • 2-3 linguri ulei extravirgin de măsline
    • 1 linguriță boia iute
    • sare, piper
    • orez basmati (opțional, pentru garnitură)

    Rețetă

    Am bătut foarte ușor cu ciocanul (de bucătărie, nu de cuie) vrăbioarele de vițel

    Vitel tandoori masala - vrabioarele de vitel se bat usor cu ciocanul

    Le-am uns cu ulei de măsline, apoi le-am frecat cu tandoori masala

    Vitel tandoori masala - vrabioarele de vitel se ung cu ulei de masline si se freaca cu tandoori masala

    Le-am pus într-un castron, le-am acoperit cu folie alimentară și le-am lăsat cam 3 ore.

    Când a venit vremea, într-o tigaie am călit usturoiul zdrobit, pe care l-am amestecat cu boiaua iute.

    Vitel tandoori masala - usturoiul se caleste in ulei amestecat cu boia

    Am adăugat sucul de roșii, vinul, cimbrul, busuiocul și niște piper măcinat proaspăt.

    Vitel tandoori masala - se adauga sucul de rosii, cimbrul, busuiocul si vinul

    Am lăsat să fiarbă vreo 15-20 de minute, până a scăzut și s-a îngroșat. Ăstimp, am pus vrăbioarele pe grătarul foarte bine încins.

    Vitel tandoori masala - vrabioarele de vitel se pun pe gratar

    4-5 minute pe fiecare parte. Normal că s-au înnegrit, de la condimente.

    Vitel tandoori masala - vrabioarele de vitel se gatesc 4 minute pe fiecare parte

    Le-am pus pe farfurie, lângă niște orez basmati, acoperite de sosul picant de roșii.

    Vitel tandoori masala - vrabioarele de vitel se servesc cu orez basmati si sos de rosii

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Lorand R. Minyo

    Arata bestial, parca ii si simt gustul. Pot sa ma inscriu la un curs de facut masala? :D Sper doar ca nu vor fi foarte multi hindusi care citesc postul asta, caci o sa iti atragi blesteme pe o mie de ani :-)

    23.12.2010
  • andrei crivat

    Lori, sper sa nu, ca nu pun nici unui hindus pe masa :))

    23.12.2010
  • vincent

    Salut, Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!! Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs. Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef. Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau". Toate cele bune, Vincent Petitchef

    30.12.2010
  • Paul - Culinare.tv

    Arata bine tare vitelul vostru :). Sosul face toata treaba!

    22.01.2011
Autor: Andrei Crivăț