Vițel cu sos de ceapă și muștar

22.02.2011 0 comentarii
  1. Vițelul din această rețetă poate fi preparat într-o mulțime de feluri. Poate fi marinat  - ca aici, de exemplu - sau poate fi gătit pe loc, în funcție de cât timp și răbdare aveți la dispoziție. Sosul de ceapă și muștar, însă, făcut după o rețetă veche a Silviei Jurcovan, merită încercat. Mie îmi place atât de mult, încât l-am tot încercat pe diverse cărnuri și niciodată nu m-a dezamăgit.

    O rețetă pentru Unica

    Ingrediente

    • 2-3 vrăbioare de vițel (sau antricoate)
    • 1 ceapă mare
    • 100 ml smântână
    • 1 linguriță de muștar iute
    • 1 linguriță de făină
    • 1 linguriță de boia iute
    • 1 lingură de mărar verde tocat mărunt
    • (opțional) o linguriță de garam masala
    • zeama de la o jumatate de lămâie

    Rețetă

    Am spălat și apoi am șters cu prosoape de hârtie vrăbioarele de vițel

     vitel cu sos de ceapa si mustar - vrabioarele de vitel

    Le-am bătut apoi cu ciocanul, până s-au subțiat. Pe ele am presărat un pic de piper și, de dragul aromei, un pic de garam masala - pe ambele părți.

     vitel cu sos de ceapa si mustar - vrabioarele de vitel se bat pana se subtiaza si se presara cu piper si garam masala

    Apoi le-am lăsat deoparte. Într-un castron, am amestecat smântâna cu făina și cu muștarul.

    vitel cu sos de ceapa si mustar - smantana se amesteca cu faina si mustar

    Am dat ceapa pe răzătoarea mică, după care am scurs zeama și am pus ceapa la călit într-o lingură de ulei.

    vitel cu sos de ceapa si mustar - ceapa rasa se caleste in ulei

    După vreo două minut la foc mic, am pus boiaua (eu am pus iute, că-mi place)

    vitel cu sos de ceapa si mustar - se adauga boia

    Imediat am pus o jumătate de cană de apă. Am dat focul mai tare, iar când a dat în clocot am adăugat amestecul de smântână cu făină și cu muștar.

     vitel cu sos de ceapa si mustar - se adauga smantana frecata cu faina si mustar

    Am amestecat bine, am mai pus o jumătate de cană de apă și am lăsat să fiarbă până a scăzut și a devenit ca o smântână subțire. Când a fost gata, am stins focul și am adăugat mărarul tocat și zeama de lămâie.

    vitel cu sos de ceapa si mustar - se adauga mararul si zeama de lamaie

    În timpă ce sosul fierbea cuminte, am pus vrăbioarele de vițel pe grătar. Câte 3-4 minute pe ambele părți.

    vitel cu sos de ceapa si mustar - vrabioarele de vitel se prepara pe gratar

    Apoi le-am scos în farfurie și peste ele am turnat sosul de ceapă și muștar.

     vitel cu sos de ceapa si mustar - sosul de ceapa si mustar se toarna peste vrabioarele de vitel

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț