Cu pofticioșii la drum

04.08.2010 0 comentarii
  1. de Adrian Poenaru

    Iar i-a apucat dorul de ducă pe e-bucătarii noștri. Sprijiniți în polonice și zăngănind din tingiri, am dat o raită prin Mexic, Suedia și  Franța, dar ne-am și oprit pe drum pentru niște delicii mai internaționale. Spre marea mea bucurie, aceste excursii mi-au dat ocazia unei incursiuni aprofundate prin alte mari tării ale lumii.

    Mușchi de porc cu sos mexican

    O oacheșă seniorita ne-a mărturisit că la festinul ăsta lui Pancho Villa nu-i intra decât tequila 100% de agave. Așa că îți servesc și ție un shot de Gran Patrón Platinum, o tequila distilată – neobișnuit – de trei ori, ceea ce o face una  dintre cele mai rafinate licori mexicane.

    Midii cu spaghete


    Radu are dreptate.  La rețeta asta merge un vin italienesc, dar asta și pentru că peninsularii nu au o tărie cu care să fi cucerit lumea (grappa nu are cum să aibă aspirații mondiale).  Așa că dacă-ți dorești o licoare mai zdravănă, te-aș îmbia cu un single malt Caol Ila. Aroma de fum specifică whisky-urilor de Islay merge de minune cu fructele de mare. Iar dacă găsești expresia de 18 ani,  vei vedea că savoarea sa dulceagă se prea potrivește cu  ierburile italienești.

    Iacob Zburătorul

    Dacă tot vrei să decolezi cu rețeta asta, alimentează cu niște combustibil adecvat. Un păhărel de Absolut 100 , vodca de 50 de grade, este exact ce-ți trebuie.

    Cocktail de creveți cu ananas

    Dacă tot am pus coniac în sos, de ce să nu punem și în pahare? Mă gândesc la ceva destul de rar, un VSOP de la Normandin Mercier. Dacă ignori ambalajul nu foarte elaborat, licoarea franțuzească te va impresiona cu arome curate de struguri,specifice distilatelor de Grande Champagne.

    Verinne de ananas creol

    La acest desert, mi-a luat-o Andrei înainte și a recomandat băutura potrivită. Eu o să te fac să râzi și voi recomanda marca: romul Mount Gay. Odată isprăvite jocurile de cuvinte, vei fi încântat să descoperi finețea celei mai vechi mărci de rom din lume.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro