Laphroaig și tequila, pentru pui și bruschette

19.05.2010 0 comentarii
 1. de Adrian Poenaru

   

  Pui Sichuan

  Hai să îmblânzim înțepătura sosului de soia cu un whisky mai zdravăn, care să-ți scuture papilele lenevite de fast-food. De dragul
  bucătarului, încearcă un Laphroaig. Dar nu juniorul de 10 ani sau quarter-cask-ul care au prea multe note de fum pentru delicatele arome condimentate ale puiului. Bine ar merge ceva mai fructat, poate un Laphroaig Triple Wood, dacă ai pe undeva vreo mătușă bogată pe moarte. Aromele de vanilie și lămâie vor complimenta de minune savoarea orientală a rețetei.

  Bruschette

  În fantezia asta de legume, ai nevoie de ceva aromat și latin. Așa că nu zic un whisky floral de Speyside (Glenfiddich e cel mai la
  îndemână), ci îndrăznesc cu o tequila. Nu din alea care dau farmec petrecerilor studentești americane din filme, ci una nobilă, un Patron Silver. Și asta doar pentru că suntem în criză și nu aruncăm banii pe rarități ca Gran Patron Burdeos.

  Vânătă cu roșii la cuptor

  Mie îmi plac foarte mult vinetele. Mi se par niște legume foarte nobile, greu de făcut la perfecție, stând drepte lângă princiarul sparanghel. De aceea, aș însoți rețeta asta cu un coniac mai sprințar (asta deoarece carnea a rămas în frigiderul bucătarului). Dacă faci tu cinste, aș recomanda un Hennessy Beauté du Siècle de 220.000 de dolari sticla. Dacă nu, hai să ne delectăm cu un Hennessy VS, suficient de zglobiu pentru o rețetă de “aproape vară”.

   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro