Pui chinezesc cu usturoi

-
Puiul ăsta chinezesc cu usturoi ar fi intrat direct la rețete rapide, dacă n-ar fi fost nevoie de o marinare minimă înainte. Dar dacă lăsăm la o parte marinarea, se face în vreo 10 minute. Și e una dintre cele mai simple mâncăruri de origine chineză, plus că folosește ingrediente care pot fi găsite cu ușurință. Mie mi-a plăcut mult, sper s-o încercați și să vă placă și vouă.
Ingrediente (pentru o porție)
- 200 g piept de pui, dezosat, fără piele
- 4 căței de usturoi
- 2 cepe verzi
- 4 linguri de sos de soia
- 4 linguri de vin alb, sec
- 1 jumătate de linguriță de sos de ardei iute
Rețetă
Am făcut o marinadă foarte simplă - 2 linguri de sos de soia și 2 linguri de vin alb sec. În ea am pus pieptul de pui, tăiat cubulețe.
L-am amestecat bine, am acoperit cu folie alimentară și l-am pus deoparte pentru 30 de minute.
Apoi, am făcut un sos - 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de vin alb sec și pasta de ardei iute. Doar că eu în loc de pastă de ardei iute am folosit pastă roșie de curry, așa că am pus doar un vârf de linguriță
După ce s-a marinat puiul, l-am pus în noul meu wok și l-am rumenit într-o lingură de ulei, la foc mare.
După ce s-a rumenit bine, am pus usturoiul zdrobit și ceapa tăiată... cubulețe, să zicem (deși mai corect ar fi cerculețe)
Am lăsat 1 minut să se înmoaie, apoi am adăugat sosul.
După încă 2-3 minute, sosul a scăzut și puiul meu a fost gata.
E o rețetă rapidă și simplă, care gâdilă plăcut multe gusturi. A, să nu uit - dacă vă place usturoiul, puteți pune mai mult. Poftă bună :)
