Una rece, una caldă, una și caldă și rece

16.06.2010 0 comentarii
 1. de Adrian Poenaru

  Zilele trecute, am râs în nasul caniculei și ne-am jucat cu temperaturile într-un meniu de mare angajament. Mai întâi Andrei a fentat dogoarea aragazului la gazpacho-ul andaluz, dar schema nu i-a mai ținut când a prăjit minunații creveți picanți. Pentru desert a intrat în arșița bucătăriei Radu Popovici, care a pus la cale un rafinat ananas rumenit în unt, servit cu sirop și iaurt rrrrrece. Numai barmanul a scăpat de gradele în exces, fiindcă le-a turnat în pahare pentru pofticioșii de pe ebucataria.ro.

  Gazpacho andaluz


  Pe lângă supa asta rece, aș pune un shot fierbinte, tot cu origini latino. Deși nu e ușor de găsit, vă recomand un caballito de tequila 1800, expresia de lux, sută la sută din agave, a mult mai popularei mărci Jose Cuervo.

  Creveți cu sos picant

  Rozalii cei iuți merită să mai simtă încă o dată aroma mării. Așa că însoțește-i cu un strop de whisky din Islay, insula scoțiană faimoasă pentru licorile sale. Dintre marile nume de aici, îți recomand un Laphroaig 10 Years Old, care ascunde în notele de fum de turbă parfumuri iodate de alge marine, pe care cunoscătorii le vor savura cu mare plăcere.

  Ananas cu sirop și iaurt

  Pe când papilele tale gustative încă mai cântă ode ananasului aromat cu ghimbir și răcorit cu iaurt, toarnă-ți un strop de Remy Martin VSOP. Aromele sale fructate de caise și vanilie se vor înțelege de minune cu miresmele meșteșugite de Radu și vor desăvârși un meniu de excepție.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro