Cântând în ploaie și-n frig

10.09.2010 0 comentarii
  1. de Adrian Poenaru

    Sunt fericit! Dusu-i cuptorul văratic și venite-s ploile nesuferite de toamnă. Am trecut peste noapte de la aerul condiționat duduind epuizat la păturile groscioare, arătând suspect de… plăpumoase.

    Dar mie-mi pare bine. De acum nu mai trebuie să-mi stric spirturile nobile cu gheață sau – ce oroare – să torn în ele sucuri leșinate. În plus, și ebucătarii noștri exultă în răcoare, gătind și mai pasionați deliciile cu care ne-au nărăvit.

     
    Somon cu coriandru

    Radu a făcut iar o reprezentație de kung fu culinar și ne-a pus în farfurii o minunăție de somon gătit cu toate mirodeniile mamei China. Lângă el, eu am turnat o măsură de un whisky mai rar și nemeritat de necunoscut: Canadian Club Classic 12 Years Old. Aromele sale subtile de mirodenii și vanilie vor răspunde imediat celor ce se întreabă “de unde și până unde whisky canadian”.

    Pelmeni

    Dacă mâncăm rusește, nu putem decât să bem rusește. Așa că nu am avut cum să-i tentez pe băieți altcumva decât cu o sticlă de Moskovskaya. Licoarea moscovită e una dintre cele mai vechi mărci de vodcă rusească, celebră dintotdeauna pentru eticheta verde și gustul fin, dulceag.
     
    Clătite cu brânză și carne

    Deși arată ca un desert, învârtitele lui Andrei sunt un fel principal în toată puterea cuvântului. Înainte de a le devora, noi am rostogolit în pahare câteva picături CAMUS VSOP Elegance, un coniac elegant, cu arome florale, preludiul perfect pentru orice masă delicioasă.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro