Cele mai eficiente 6 alimente contra cancerului

14.03.2016 0 comentarii

Remediile contra cancerului sunt, poate, subiectul celor mai multe studii realizate în ultimii ani. Oamenii de ştiinţă au încercat să afle ce alimente, plante sau substanţe ajută la prevenirea sau chiar regresia cancerului.

  1. Bineînţeles, acestea nu implică ignorarea tratamentelor alopate, ci reprezintă doar metode complementare, opţionale.

    Citeşte mai jos care sunt cele mai suprinzătoare alimente care pot lupta contra cancerului. Totuşi, nu uita că este necesar sfatul medicului ori de câte ori vrei să le administrezi. În plus, ele au la baza studii limitate, ale căror rezultate nu sunt universal valabile, aşadar nu înlocuiesc protocoalele de tratament aferente.

    Usturoi


    Studiile realizate până acum au stabilit că compuşi din usturoi (ca de altfel şi din ceapă şi praz) încetinesc considerabil proliferarea celulelor canceroase, neafectând, pe de altă parte, celulele sănătoase ale organismului.

    Aşadar, usturoiul este un ajutor nesperat în lupta contra diverselor tipuri de cancer, de la cel de sân până la cele de rinichi, pancreas sau plămâni.

    Ghimbir

    Una dintre cele mai sigure şi benefice plante, ghimbirul reduce inflamaţia, calmează tulburările digestive şi, se pare, luptă împotriva cancerului.

    Studiile
    realizate până acum (majoritatea în laborator) au relevat faptul că anumite substanţe din ghimbir determină celulele canceroase să se autodistrugă.

    În plus, cum pacientele cu cancer ovarian, de pildă, dezvoltă în timp rezistenţă la chimioterapie, ghimbirul ar putea să le ajute să suporte mai bine tratamentul.

    Deşi mai multe date sunt necesare pentru a da un verdict clar, nu strică să adaugi ghimbir în salate sau să consumi periodic ceai/suc cu legume şi ghimbir.

    Totuşi, ţine minte că ghimbirul subţiază sângele, aşa că ar putea interfera cu medicamentele anticoagulante, de pildă.

    Curcumin


    Substanţa activă din turmeric, curcumina are puternice efecte antiinflamatorii. Cum inflamaţia cronică sta la baza multor afecţiuni, inclusiv a cancerului, s-a stabilit că administrarea periodică a acestei substanţe împiedică transformarea sau răspândirea celulelor canceroase.

    Curcumina este un condiment indian, perfect atât în preparate ceva mai exotice, cât şi adăugată în sucurile de legume şi fructe sau în ceaiurile pe care le savurăm dimineaţa.

    Legume crucifere


    Chiar dacă usturoiul şi celelalte legume din familia Alliacees sunt în topul remediilor naturale contra cancerului, legumele crucifere vin puternic din urmă. Broccoli, varza, varza kale, salata verde – toate acestea previn apariţia şi dezvoltarea unor forme de cancer, cum sunt cele de prostată, ovar şi de sân.

    Fructe de pădure

    Potrivit The American Institute for Cancer Research, şi fructele de pădure se află în acest top al alimentelor ce luptă împotriva cancerului.

    Conţinutul bogat de fibre, dar şi de vitamina C sunt cele două secrete care le recomandă în acest sens.

    În plus, toate fructele de pădure, dar în special căpşunele şi zmeura au acid elagic, o substanţă care, potrivit studiilor din laboratoare, ar putea ajuta în contextul unor tipuri de cancer ca cel de piele, vezică, plămâni, sân sau esofag.

    Flavonoidele şi anticianozide (unele dintre cele mai puternice substanţe antioxidante) sunt şi ele foarte importante în prevenirea, dar şi ameliorarea cancerului.

    Ceai verde

    Poate cel mai cunoscut remediu/aliment din această listă, proprietăţile benefice ale ceaiului verde sunt din ce în ce mai populare în ultimii ani. Catechinele, antioxidanţii din ceaiul verde, ar putea să prevină numeroase tipuri de cancer şi asta pentru că diminuează efectele negative ale radicalilor liberi.

    Studiile efectuate în laborator au arătat că ceaiul verde reduce tumorile, iar cercetările iniţiate pe oameni au avut şi ele rezultate bune.
    Fii atent, însă, la cantitate, nu administra decât în cantităţile recomandate şi sub supravegherea medicului. Deşi foarte sănătos, unele persoane pot experimenta stări de rău, ameţeală, greaţă după consumul de ceai verde.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro