Curs pentru degustătorii avansați
-
Mâncărurile de săptămâna asta m-au inspirat să intru adânc în barul ebucătăriei și să scot de acolo licori mai rar văzute prin paharele noastre.
La puiul cu usturoi și arahide, atât de extrem-oriental, al lui Radu am potrivit un deget de whisky japonez de mare clasă. Yamazaki Single Malt 18 Years Old Whisky încântă cu neașteptate arome de cireșe, tăvălite apoi prin caramel și ciocolată neagră.
Dat fiind gustul delicat al supei de castraveți, nu l-aș acoperi cu o savoare alcoolică mai impunătoare. Așa că vă fac poftă de mâncare cu un pahar de vodcă poloneză Chopin, o licoare originală distilată din cartofi, ingredient care îi dă o surprinzătoare notă de mere verzi.
Aaaaah… Să vă zic și de o băutură cu care trebuie să sărbătorească meseriașul care va câștiga noul nostru concurs (promite, campion al cărbunilor, că ne dai și nouă un pahar). Nimic nu merge mai bine cu fumul de mangal decât aromele zdrobitoare de fum de turbă din fiecare strop de Ardbeg Supernova. Adevărat, ca să-ți placă acest whisky nobil trebuie să fii obișnuit cu gustul său bine afumat și cu tăria de 58,9 %. Dar până se rumenesc fripturicile, cred că ai tot timpul să te înveți cu el.

foarte interesant, bine de stiut cu totul ca nu ma prea bag de degustari, doar cand e vorba de haleala la greu..
Japonezii se pricep si la whisky? eu stiam ca sunt specialisti la alte bauturi mai putin alcoolizate