Fructele vedetă ale toamnei – gutuile ne ajută să slăbim şi previn bolile cardiace

Mâncate ca atare sau în diverse preparate delicioase, gutuile au o savoare aparte. Şi, cum tocmai am intrat în sezonul lor, înainte de a le consuma ar trebui să ştim mai multe despre ele.
-
Aşadar, descoperă mai jos câteva informaţii despre proprietăţile lor nutritive, ce beneficii au pentru sănătate, dar şi câteva reţete pe care să le încerci toamna asta.
Gutuile – o importantă sursă de fibre, minerale şi vitamine
Originare din zone precum Uzbekistan, Turcia, Armenia sau alte ţări învecinate, poţi beneficia de toate proprietăţile benefice ale gutuilor în special dacă le mănânci ca atare.
O sursă importantă de fibre şi energie, gutuile sunt bogate în fier, potasiu, vitamina C şi antioxidanţi.
5 motive pentru care să consumăm gutui
1). Stimulează metabolismul şi ajută în curele de slăbire
Digestia e foarte importantă atât pentru un metabolism rapid, cât şi pentru a pierde în greutate, atunci când ne dorim asta. Cum gutuile sunt bogate în fibre, consumate regulat, ele ajută la detoxifierea organismului, îmbunătăţesc digestia şi stimulează atât metabolismul, cât şi dietele de slăbit.
2). Bogate în potasiu, echilibrează tensiunea arterială şi scad riscul bolilor cardiace
De fapt, vei beneficia de toate avantajele consumului unui fruct bogat în potasiu. Printre cele mai menţionate sunt controlarea tensiunii arteriale, eliminarea constipaţiei şi scăderea riscului afecţiunilor cardiace.
3). Reduc inflamaţia şi manifestările alergice
Să nu uităm că şi toamna este anotimpul alergiilor, aşa că nu ar strica să luăm un supliment cu vitamina C sau să consumăm fructe şi legume bogate în această vitamină.
Gutuile sunt o sursă excelentă de vitamina C, ceea ce înseamnă că ele ne vor ajuta sistemul imunitar, scăzând inflamaţia în corp şi reducând simptomele asociate alergiei.
4). Ar putea ameliora problemele gastrointestinale
Se pare că unii compuşi din gutui, în special cele provenite din gutuiul chinezesc, ajută la ameliorarea ulcerelor gastrice. În plus, consumate sub diverse forme, gutuile ajută în orice fel de tulburare gastrointestinală.
5). Ajută la scăderea colesterolului rău, LDL
Gutuile au 0 colesterol. Ba mai mult, consumul lor regulat duce la normalizarea valorii colesterolului LDL.
Precauţii
Consumate moderat, gutuile nu dau reacţii adverse şi singurele menţiuni ale specialiştilor fac referire la seminţe, care conţin cianidă, aşadar nu ar trebui ingerate.Retete cu gutui:
