Parfumuri franțuzești și tării irlandeze

26.05.2010 0 comentarii
  1. de Adrian Poenaru

    Zilele astea am mâncat foarte light în ebucătăria noastră. Asta până am avut musafiri care au venit cu toată producția unei ferme de Joiane și ne-au sedus cu tagliatelele lor. Dar nu-i nimic, ne punem toată încrederea în barul nostru bine garnisit.  Cumva-cumva o scoatem noi la capăt.

    Salată de pui cu iaurt

    Când Andrei îți pune în farfurie atâtea arome delicate, eu trebuie
    să-ți  umplu paharul cu ceva la fel de subtil, care să nu concureze
    savoarea salatei. Așa că o să desfac o sticlă de vodkă Stolichnaya
    roșie, mai ușor de găsit pe la noi. Notele ei firave de piper și
    migdale nu vor face decât să complimenteze galant finețea puiului
    scăldat în iaurt.

    Pește cu ghimbir și ceapă verde

    Când văd pe masa bucătarului lămâie și limetă, toate bulucindu-se să
    aromeze peștele fin, mânuțele-mi durdulii deschid automat o sticlă de
    tequila.
    Mai târziu, după ce am umplut păhărelele cu Jose Cuervo Silver, îmi
    fac de lucru la bucătărie. Trebuie să mă învârt de niște lămâie (chiar
    limetă, de-i Andrei în toane bune) și un praf de sare. Numai așa
    shot-urile de tequila vor fi savurate cum trebuie în așteptarea
    peștelui cu ghimbir.

    Orez Basmati cu ceapă și curcuma

    Gălbiorul orez mi-a dat o idee excelentă despre băutura potrivită
    acestui deliciu asiatic. Contul tău bancar o să cam protesteze, dar un
    Rémy Martin XO Excellence Premier Cru este încununarea perfectă pentru
    o masă de zile mari. Notele sale de șofran și ghimbir completează cu
    artă mirodeniile din orez și te fac să uiți că bucătarul a scos carnea
    din meniu.

    Tagliatele de la fani

    Unt, cașcaval, smântână… Înțelepciunea populară spune să tăiem
    avalanșa asta de lipide cu o tărie zdravănă. Ce spuneți de o raritate
    de whisky irlandez, Connemara Cask Strength? Tăria de 57,9% va face
    grăsimile să alunece mai ușor, iar aroma de fum va merge de minune cu
    puiul perpelit pe grătar.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro