Top 10 alimente contra durerilor articulare

22.11.2017 0 comentarii

Artrita, schimbările meteorologice, accidentările, bolile autoimune, guta sau suprasolicitarea fizică sunt doar câteva dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor articulare. Introducerea unor alimente benefice în acest context nu este decât de bun augur, mai ales atunci când un tratament alopat nu este necesar sau chiar în completarea acestuia.

  1. Cum vindecarea sau ameliorarea unor simptome neplăcute începe cu alegerile noastre alimentare, iată care ar fi topul celor mai eficiente 10 alimente contra durerilor articulare.

    1). Fructe de pădure

    Pe lângă efectul antiinflamator al antocianinelor regăsite în fructele de pădure, există studii care asociază unele dintre aceste fructe cu reducerea simptomelor gutei, de exemplu. În acest caz, cele mai eficiente ar fi cireşele, dar la fel de recomandate sunt şi căpşunele, afinele, coacăzele, zmeura.

    2).  Peşte gras

    În primul rând, asigură-te ca peştele provine dintr-o sursă sigură, asta pentru a scădea riscul expunerii la metale nocive. Peşti ca somon, ton, macrou sau hering conţin acizii graşi Omega 3, cei responsabili pentru scăderea inflamaţiei în corp şi, astfel, a durerilor articulare.

    Peşte de 2-3 ori pe săptămână sau un supliment cu peşte ar fi benefic şi în acest context.

    3).  Broccoli


    Din familia legumelor crucifere, broccoli ar fi numărul 1 contra durerilor articulare, dar şi împotriva osteoartritei. Şi asta deoarece conţine vitamina K, C, sulforafan, calciu – toate recunoscute pentru protecţia oaselor.

    4). Ghimbir

    Ce poate fi mai relaxant decât o ceaşcă de ghimbir, îndulcit cu miere în fiecare zi? Nu doar că e delicios, dar e şi sănătos! Numeroase studii au arătat o influenţă clar pozitivă a ghimbirului asupra simptomelor artritei, dar nu numai.

    Cum ghimbirul are puternice proprietăţi antiinflamatorii, el este recomandat şi împotriva durerilor articulare, dar şi a răcelilor şi senzaţiilor de greaţă. Ar fi indicat să optezi pentru rădăcină de ghimbir în defavoarea ceaiurilor din comerţ, cu rădăcină uscată.

    5).  Mere roşii

    Quercitina (o poţi lua şi ca supliment alimentar) plus antocianine: iată secretul merelor roşii. Bineînţeles, o combinaţie fericită pentru artrită, dureri articulare sau pur şi simplu alte tipuri de dureri. Şi aici, însă, ar fi indicat să optezi pentru mere roşii bio, netratate cu diverse chimicale.

    6). Ceapă

    O altă sursă excelentă de quercitină, ceapa este un aliment foarte sănătos, şi nu doar contra durerilor articulare.  Dacă o poţi tolera, include-o în alimentaţia ta zilnică pentru că este un puternic antiinflamator.

    În plus, există studii realizate pe animale care atestă faptul că ceapa poate scădea simptomele artritei.

    7).  Gălbenuş de ou


    Nu degeaba gălbenuşul de ou se aseamănă cu soarele! Importanţa lui în contextul durerilor articulare vine din cantitatea de vitamina D pe care o conţine. Aşadar, fie că te expui mai mult la soare, fie că mănânci mai multe ouă, peşte, lapte sau ciuperci, îţi vei asigura doza de vitamina D, dar şi sănătatea articulară.

    8). Ceai verde

    Se crede că polifenolii regăsiţi în ceaiul verde reduc inflamaţia, dar şi diminuează daunele de la nivelul cartilajelor. În plus, ceaiul verde mai conţine o substanţă-minune, recomandată în numeroase alte afecţiuni şi manifestări, nu doar în durerile articulare: EGCG – cea care blochează producerea moleculelor care distrug articulaţiile.

    9). Maca


    O plantă regăsită atât sub formă de pudră, cât şi sub formă de capsule, Maca este originară din America de Sud. Pe lângă creşterea tonusului, a energiei şi reechilibrarea hormonală, Maca este benefică şi pentru artrită şi durerile articulare.

    10).  Curcumina


    Substanţa cheie din turmeric, curcumina reduce durerea, inflamaţia, având proprietăţi benefice în numeroase afecţiuni.
    Ingredient frevent în condimentul curry, curcumina sau turmericul este deseori folosit şi ca remediu terapeutic. Există studii recente care au arătat că această substanţă reduce durerea articulară, dar şi inflamaţia din artrită şi osteoartrită.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro