3 suplimente excelente pentru sănătatea intestinală

14.10.2016 0 comentarii

Ce ai zice dacă ai afla că studiile recente asociază unele afecţiuni autoimune sau chiar boli ginecologice cu sănătatea intestinului nostru? O teorie interesantă, mai ales că ar putea anula efectele adversele ale tratamentelor clasice.

  1. Totuşi, până ca cercetările oficiale să confirme această ipoteză, e important să acordăm prioritate sfatului medicului. Dacă, însă, te confrunţi cu probleme minore sau pur şi simplu vrei să faci o schimbare în stilul tău de alimentaţie, informaţiile de mai jos te-ar putea ajuta.

    Hipocrate spunea că toate bolile încep în intestine şi, chiar dacă nu poate fi intr-u totul adevărat, află că foarte multe bacterii (neprietenoase, numite endotoxine) rămân mult timp tocmai în acel loc al organismului nostru. Deseori, ele pătrund în sânge şi de aici până la inflamaţie şi accentuarea anumitor boli nu este decât un pas.

    Tocmai de aceea e necesar să urmăm o dietă corespunzătoare, să vedem ce intoleranţe alimentare avem şi să evităm pe cât posibil alimentele inflamatoare. În plus, în tot acest proces de vindecare, foarte importante sunt şi suplimentele pe care le luăm.

    Iată mai jos câteva dintre cele mai potrivite adjuvante ori de câte ori ai grijă sau încerci să îţi reechilibrezi sănătatea intestinală.

    Probiotice


    Pe cât de simplu pare, pe atât este de complicat să găseşti probioticele potrivite ţie. De ce? Pentru că, deseori, produsul folosit nu este suficient de puternic sau nu acţionează în sferele dorite de noi. Unele probiotice sunt destinate cu precădere sistemului imunitar, în vreme ce altele se axează mai mult pe reechilibrarea hormonală, fiind mai potrivite atunci când ne confruntăm şi cu unele afecţiuni ginecologice, de exemplu.

    Cel mai bine ar fi să stabileşti de la bun început pentru ce anume administrezi acel probiotic (în afară de sănătatea intestinală), să te documentezi temeinic (pe lângă doctor, grupurile de pe Facebook sunt foarte utile în acest caz) şi să alegi un probiotic specific.

    În plus, alege doar branduri cunoscute, încercate înainte, cu succes, de mulţi pacienţi, care să aibă cel puţin 15 miliarde UFC şi cât mai multe tulpini bacteriene (sau cele care te interesează pe tine).

    Bineînţeles, în paralel, optează şi pentru probioticele naturale.

    L-glutamină


    L-glutamina este un aminoacid esenţial care repară şi regenerează intestinul şi mucoasa celulară a intestinului. S-a demonstrat clinic că acest supliment ajuta la îngroşarea pereţii celulelor din intestin ceea ce a dus la o scădere a infecţiei cu stafilococul auriu.

    L-glutamina este importantă atât pentru sănătatea intestinală, dar şi pentru imunitate, ficat, piele, ameliorând diareea, balonarea, îmbunătăţind somnul, normalizând tensiunea, reducând depresia sau poftele alimentare.

    Rădăcină de lemn dulce

    Fie că ai probleme cu stomacul cum ar fi gastrită sau ulcer, fie că eşti tot timpul obosit, rădăcina de lemn dulce îţi poate fi de ajutor. Se pare că această plantă sprijină procesul natural de refacere a mucoasei stomacului şi duodenului.

    În plus, ajută glandele suprarenale, ceea ce înseamnă că ar putea scădea cortisolul (deci nivelul stresului), oboseala, înlăturând insomnia şi ajutând la reechilibrarea hormonală a organismului.

    Totuşi, în privinţa lui ai mare grijă pentru că poate duce la edem şi hipertensiune. Dacă ştii că ai riscuri în aceste privinţe, consultă-te cu un doctor înainte de a administra rădăcină de lemn dulce.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro